Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυγκινεί 9χρονη Ουκρανή που έχασε το χέρι της – «Ελπίζω ότι οι...

Συγκινεί 9χρονη Ουκρανή που έχασε το χέρι της – «Ελπίζω ότι οι Ρώσοι δεν είχαν σκοπό να μου κάνουν κακό»

Από την επίθεση σκοτώθηκε ο πατέρας της

Συγκίνηση προκάλεσε μια 9χρονη από την Ουκρανία που έχασε το χέρι της κατά την διάρκεια επίθεσης, στην οποία σκοτώθηκε και ο πατέρας της, καθώς παρά τα τραγικά γεγονότα, ελπίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δεν ήθελαν το κακό της.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η 9χρονη ονομάζεται Σάσα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ιρπίν, καθώς μαζί με την οικογένεια της, εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο Χοστομέλ, δυτικά του Κιέβου. Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητό τους έπεσε σε ρωσικές μονάδες, οι οποίες άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί στο χέρι, ενώ ο πατέρας του σκοτώθηκε στη συμπλοκή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα υπόγειο, όπου έπαθε γάγγραινα και όταν πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το χέρι για να κρατήσουν το παιδί στη ζωή.

«Δεν ξέρω γιατί με πυροβόλησαν οι Ρώσοι. Ελπίζω να ήταν ατύχημα και να μην ήθελαν να μου κάνουν κακό. Όταν μας χτύπησαν, βγήκα από το αυτοκίνητο κι έτρεξα πίσω από την αδερφή μου. Η μαμά μου έπεσε από πάνω μου. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Αλλά ευτυχώς η μητέρα μου δεν ήταν νεκρή, απλώς έσπευσε να με προστατεύσει από τους πυροβολισμούς. Τότε έχασα τις αισθήσεις μου. Κάποιος με μετέφερε σε ένα κελάρι. Μου έδωσαν φάρμακα εκεί. Και μετά κάποιοι με μετέφεραν με μια πετσέτα στο νοσοκομείο», δήλωσε χαρακτηριστικά το παιδί, σύμφωνα με την Daily Mail.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ