Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Tο νοσοκομείο που μεταφέρονται τα παιδιά με καρκίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Tο νοσοκομείο που μεταφέρονται τα παιδιά με καρκίνο

Παιδιά που μέχρι την 24η Φεβρουαρίου και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχαν να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, αναζητούν σήμερα ένα ασφαλές σημείο για να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

Ο 16χρονος Αρτέμ Μεζέντζεφ ζούσε στο Χάρκοβο μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Αντιμετώπιζε τον καρκίνο στο νοσοκομείο, όμως οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του δεν του επιτρέπουν πια να συνεχίσει εκεί τις θεραπείες του. Μαζί του περισσότερα από 200 παιδιά από τις περιοχές της κεντρικής και Ανατολικής Ουκρανίας στις οποίες μαίνεται ο πόλεμος, έχουν μεταφερθεί στο εξειδικευμένο παιδιατρικό νοσοκομείο του Λβιβ.

Από εκεί βέβαια περνούν για λίγο, καθώς τελικά θα καταλήξουν σε κάποιο νοσοκομείο γειτονικών χωρών -κυρίως της Πολωνίας- αφού οι χημειοθεραπείες τους δεν μπορούν να διακόπτονται και να συνεχίζονται. Οι γιατροί του νοσοκομείου συμμετέχουν στον δικό τους «πόλεμο» για να περιθάλψουν αυτά τα παιδιά αλλά και τις οικογένειες.

Μπήκαμε στο νοσοκομείο και μιλήσαμε με τον γιατρό Ορέστ Λεσνέφσκι, μητέρες παιδιών που νοσηλεύονται και τον 16χρονο ασθενή Αρτέμ Μεσέντζεφ.

ΠΗΓΗ:news247

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ