Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυκρανία: Ρώσοι αιχμάλωτοι λυγίζουν λέγοντας ότι δεν είχαν ιδέα ότι τους έστελναν...

Ουκρανία: Ρώσοι αιχμάλωτοι λυγίζουν λέγοντας ότι δεν είχαν ιδέα ότι τους έστελναν σε εμπόλεμη ζώνη

Βίντεο δείχνουν τις αντιδράσεις των αιχμαλώτων, οι περισσότεροι λένε ότι δεν ήξεραν πως πάνε σε εμπόλεμη ζώνη

Ξεσπούν σε λυγμούς και νιώθουν την ανάγκη να πουν στους Ουκρανούς ότι δεν ήξεραν ότι θα θα εμπλακούν στον πόλεμο του Πούτιν.
Νόμιζαν ότι πηγαίνουν ως ειρηνοποιοί αλλά δεν γνώριζαν τις τους περίμενε. Τώρα ζητούν εξιλέωση.

 Την ώρα που οι εικόνες Ρώσων αιχμαλώτων κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζει ότι «δεν είναι πολεμιστές μιας υπερδύναμης,  αλλά μπερδεμένα, φοβισμένα παιδιά».

Με το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών να είναι πεσμένο, όπως λέει ο Ουκρανός ηγέτης, βίντεο και εικόνες που απεικονίζουν Ρώσους αιχμαλώτους να βάζουν τα κλάματα, κατακλύζουν τα διεθνή ΜΜΕ. 

Οι Ουκρανοί σε κάποια βίντεο τους προσφέρουν τσάι για να ζεσταθούν καθώς το κρύο είναι τσουχτερό κερδίζοντας τη μάχη των εντυπώσεων. 
  
Ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι πλέον ο ήρωας αυτού του πολέμου για την διεθνή κοινότητα και τους  συμπολίτες του βάζοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κατηγόρησε επίσης τα ρωσικά στρατεύματα για λεηλασίες από την απελπισία των στρατιωτών, όπως είπε, να εξασφαλίσουν τρόφιμα και προμήθειες.

«Θαυμάζω ειλικρινά τους Ουκρανούς. Θα τους διώξουμε τους ντροπιασμένους Ρώσους. Αυτοί δεν είναι πολεμιστές, είναι μπερδεμένα παιδιά που τα εκμεταλλεύτηκαν», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος .  
Στη συνέχεια όμως υιοθέτησε πιο σκληρή γλώσσα αναφερόμενους στους εισβολείς. 

«Κάθε εισβολέας πρέπει να γνωρίζει ότι θα δεχτεί σκληρή αντίδραση από τους Ουκρανούς», τόνισε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στις ανθρώπινες απώλειες από την πλευρά της Ρωσίας,την πρώτη εβδομάδα του πολέμου:
 «Περίπου 9.000 Ρώσοι σκοτώθηκαν σε μια εβδομάδα», είπε προσθέτοντας ότι,για τους  Ουκρανούς, αυτός είναι «Πατριωτικός Πόλεμος».

«Θυμόμαστε πώς ξεκίνησαν οι εισβολείς. Όπου κι αν πάνε, παντού θα καταστραφούν. Οι εισβολείς θα πάρουν την απάντησή από τους Ουκρανούς». 

Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου έρχονται ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τις Ρωσίδες μητέρες να έρθουν στην Ουκρανία για να παραλάβουν τους γιους τους που κρατούνται αιχμάλωτοι.
 Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», σ΄ένα από τα βίντεο που απεικονίζουν Ρώσους αιχμαλώτους, ακούγεται ένας να λέει κλαίγοντας:  «Δεν είχαμε ιδέα ότι μας έστελναν σε εμπόλεμη ζώνη. Μας έριξαν στη μάχη να πολεμήσουμε ειρηνικούς ανθρώπους που υπερασπίζονται το έδαφός τους».

Μία Ουκρανή του χαιδεύει την πλάτη για να τον ηρεμήσει, τους προσφέρει τσάι για να τον ζεστάνει και του δίνει το τηλέφωνό της για να καλέσει την μητέρα του.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ