Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που o Ζελένσκι μαθαίνει για τον βομβαρδισμό...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που o Ζελένσκι μαθαίνει για τον βομβαρδισμό του πύργου τηλεπικοινωνιών – Δείτε βίντεο

Σχολιάζοντας την επίθεση τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η Ρωσία. Τα συγχαρητήριά μου»

Την ώρα που παραχωρούσε συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, ενημερώθηκε για τον ρωσικό βομβαρδισμό στο κτίριο των τηλεπικοινωνιών του Κιέβου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Στο βίντεο που ανέβασε το βρετανικό δίκτυο στο Twitter φαίνεται η πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου.  Σχολιάζοντας την επίθεση τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η Ρωσία. Τα συγχαρητήριά μου». Νωρίτερα, είχε πει πως από την αρχή του πολέμου, έχει μιλήσει με την οικογένειά του μόνο μια φορά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών οι Ρώσοι πραγματοποίησαν το χτύπημά τους στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. «Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

Βίντεο δείχνουν τον πύργο τυλιγμένο σε πυκνό γκρίζο καπνό. Η κύρια δομή του κτιρίου, ωστόσο, παρέμενε όρθια.

Από την πλευρά του το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη μετά την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπο μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. «“Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. “Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι».

Ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την τοποθεσία Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 Εβραίους σε δύο ημέρες το 1941. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός τόπος μνήμης.

«Αυτοί οι βάρβαροι σφαγιάζουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά», κατήγγειλε στο Twitter ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ