Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν είχαμε ιδέα πως μας στέλνουν στην Ουκρανία, σκοτώνουμε ειρηνικούς ανθρώπους»

Τραγικές παραδοχές από νεαρούς αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες, σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας – «Αυτός δεν είναι ο δικός μας πόλεμος – Δεν μαζεύουν καν τα πτώματα, δεν γίνονται κηδείες» λένε

Με δάκρυα στα μάτια, νεαροί Ρώσοι στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν από τις Δυνάμεις Ασφαλείας της Ουκρανίας, στη διάρκεια των επιχειρήσεων στο ουκρανικό έδαφος, παραδέχονται πως «δεν είχαν ιδέα ότι τους έστελναν για να εισβάλουν στην Ουκρανία» και ότι τους υποχρέωσαν «να επιτεθούν σε ανθρώπους που υπερασπίζονται το έδαφός τους».

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω Facebook, οι ουκρανικές δυνάμεις, οι Ρώσοι στρατιώτες λένε πως «μας έστειλαν ως τροφή στο στόμα του λύκου» για να «σκοτώνουμε ειρηνικούς ανθρώπους».

«Αυτός δεν είναι ο δικός μας πόλεμος. Μητέρες και γυναίκες, μαζέψτε τους άντρες σας. Δεν χρειάζεται να είστε εδώ», είπε ένας τραυματίας στρατιώτης.

Σε άλλα πλάνα, διακρίνεται ένας αιχμάλωτος Ρώσος κρατούμενος με χειροπέδες στα χέρια, να κλαίει για το θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος, λέγοντας: «Δεν μαζεύουν καν τα πτώματα, δεν γίνονται κηδείες».

Επιπλέον, ένας από τους στρατιώτες προέτρεψε το Κίεβο και τη Μόσχα να απομακρύνουν τα παιδιά από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ ένας άλλος ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν θέλει πόλεμο».

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/watch/?v=244360431246817&t=0

Κι όλα αυτά, όταν χθες κυκλοφόρησαν τα sms που έστειλε ένας Ρώσος στρατιώτης στη μητέρα του, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο μέτωπο του πολέμου, ο Ρώσος στρατιώτης έγραφε: «Μαμά, δεν είμαι πια στην Κριμαία» «Δεν είμαι σε ασκήσεις».

«Πού είσαι τότε; Ο μπαμπάς ρωτάει αν μπορώ να σου στείλω ένα δέμα», απαντά η μητέρα του.
«Τι είδους δέμα μαμά μπορείς να μου στείλεις;», γράφει ο στρατιώτης.
«Για τι πράγμα μιλάς; Τι συνέβη;», τον ρωτά η μητέρα του.
«Μαμά, είμαι στην Ουκρανία» της απαντά.
«Εδώ μαίνεται πραγματικός πόλεμος. Φοβάμαι. Βομβαρδίζουμε όλες τις πόλεις μαζί, στοχεύοντας ακόμη και αμάχους. Μας είπαν ότι θα μας υποδεχτούν και πέφτουν κάτω από τα τεθωρακισμένα μας, ρίχνονται κάτω από τις ρόδες και δεν μας αφήνουν να περάσουμε. Μας λένε φασίστες. Μαμά. Αυτό είναι τόσο δύσκολο». Αυτό ήταν το τελευταίο γραπτό μήνυμα που έστειλε στην οικογένειά του προτού ξεψυχήσει.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ