Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυκρανία – Μητέρα γιόρτασε τα τρίτα γενέθλια της κόρης της υπό τους...

Ουκρανία – Μητέρα γιόρτασε τα τρίτα γενέθλια της κόρης της υπό τους ήχους του πολέμου

Φορώντας ένα μεγάλο ροζ φιόγκο στα μαλλιά της και με ένα μεγάλο ασημί «3» καρφωμένο στην κορυφή μιας μικρής τούρτας, η οποία ήταν σε ένα πιάτο σε σχήμα καρδιάς, η κόρη της Lyudmyla γιόρτασε το Σάββατο, ένα ακόμη έτος ζωής.

Ωστόσο τα φετινά γενέθλια της μικρής ήταν πολύ διαφορετικά, αφού ήχοι εκρήξεων και πυροβολισμών ακούγονταν ακριβώς έξω από το παράθυρό τους στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Το Σάββατο σηματοδότησε την τρίτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ήταν επίσης τα τρίτα γενέθλια της κόρης της Lyudmyla, η οποία έγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram:Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν της αγόρασα ένα δώρο και δεν μπόρεσα να γιορτάσω τα γενέθλιά της, αλλά το ότι φοβάμαι για τη ζωή της, φοβάμαι να πάω μια βόλτα μαζί της, της απαγορεύω να πηγαίνει κοντά στα παράθυρα και ανάβω το φως το βράδυ».

Πριν ο Πούτιν εισβάλει στην χώρα τους η Lyudmyla, ο σύζυγός της και η κόρη τους ζούσαν μια σχετικά φυσιολογική ζωή, είπε στο CBS News τη Δευτέρα.

Οι γονείς δούλευαν και η μικρή πήγαινε στο νηπιαγωγείο. Παράλληλα έκαναν σχέδια για να ταξιδέψουν, αλλά όλα άλλαξαν. Τώρα, η Lyudmyla και ο σύζυγός της εργάζονται από το σπίτι. Η κόρη τους δεν έχει πάει σχολείο εδώ και πέντε μέρες.

«Προσπαθούμε να ζωγραφίσουμε... γλυπτά», είπε η Lyudmyla στο CBS News μέσω Skype. «Παρακολουθεί την Πέπα Πιγκ». Αλλά ακόμα και πάλι, όπως είπε, «φοβάμαι για τη ζωή της».

«Δεν ήξερα ότι αυτό μπορούτσε να συμβεί στον 21ο αιώνα», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Σε βίντεο που μοιράστηκε με το τηλεπτικό δίκτυο η μητέρα της 9χρονης φαίνονται δεκάδες  λαμπερές λάμψεις κίτρινου φωτός, συνοδευόμενες από δυνατούς κρότους, καθώς ο καπνός υψώνεται πάνω από τα κτίρια. Είναι εικόνες που βλέπουν ακριβώς έξω από το σπίτι τους…

«Είναι μόνο πέντε μέρες και είμαστε εξαντλημένοι. Πραγματικά εξαντλημένοι. Θέλουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμο. Τώρα [αυτό είναι] το όνειρό μας» είπε ακόμα η μητέρα.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Ουκρανία φεύγουν, αλλά η Lyudmyla είπε ότι αυτή και η οικογένειά της επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι. Φοβούνται ωστόσο πολύ να βγουν έξω, λέγοντας ότι είναι «πραγματικά επικίνδυνο». Ο σύζυγός της, ο οποίος είναι ειδικός πληροφορικής, θα πάει στο στρατό αν χρειαστεί, είπε.

Με δάκρυα στα μάτια, η Lyudmyla είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι «να ονειρεύεται την ειρήνη». «Για το μέλλον, για τα παιδιά μας, για την κόρη μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ