Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλόνισε η Ρουσλάνα μέσα από το καταφύγιο – “Επικίνδυνος...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλόνισε η Ρουσλάνα μέσα από το καταφύγιο – “Επικίνδυνος τρομοκράτης ο Πούτιν”

H Ρουσλάνα, η Ουκρανή τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από τη νίκη της στη Eurovision το 2004, εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση από το καταφύγιο όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο το σοκ που βιώνουν όλοι οι Ουκρανοί πολίτες.

«Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, πολλά ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι» ανέφερε.

Σε έντονο ύφος κατακεραύνωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τον “ψεύτη” και “τρομοκράτη” και εξέφρασε τη δυσπιστία της για το κατά πόσο ο ρωσικός λαός στηρίζει τις αποφάσεις και τις ενέργειες του προέδρου, υπενθυμίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι πολίτες διαδηλώνουν κατά των εχθροπραξιών.

“Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα “όχι στον πόλεμο”. Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου”είπε η Ρουσλάνα.

“Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης”.

Η κατάσταση στο Κίεβο, όπως λέει, είναι οριακή, καθώς για πολλές ημέρες άμαχοι βρίσκονται σε υπόγεια καταφύγια ενώ επικρατεί γενικευμένη αγωνία, κακουχία και ανησυχία ακόμα και για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών όπως το φαγητό.

Η γνωστή τραγουδίστρια υποστηρίζει σθεναρά ότι η Ουκρανία πρέπει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καλεί τις κυβερνήσεις της Δύσης να μπλοκάρουν τα ενεργειακά προϊόντα της Ρωσίας και να επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Κατά την άποψη της Ρουσλάνα, ο πρόεδρος Πούτιν είναι αναξιόπιστος και χρησιμοποιεί προσχηματικά τις συζητήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ