Εισβολή στην Ουκρανία: Νέες τεράστιες εκρήξεις στο Κίεβο ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Οι εκρήξεις σημειώνονται κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης – Ακούγονται σειρήνες και οι κάτοικοι καλούνται να πάνε στα καταφύγια – Στο «έλεος» των βομβαρδισμών και το Χάρκοβο

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση, με νέες εκρήξεις να σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου. Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου.

Την ώρα που διεξάγονταν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στη Λευκορωσία, η ρωσική πλευρά προέβαινε σε απειλές είτε λεκτικές, διαμηνύοντας ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα το πρόγραμμα πυρηνικών είτε στην πράξη προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες επιθέσεις. 

Η Ουκρανία μετρά τις πληγές της εξαιτίας της ρωσικές επιθετικότητας καθώς μεγάλες πόλεις υφίστανται πυρά. Η κομβικής σημασίας πόλη Χάρκοβο φιλοξένησε για ακόμη ένα 24ωρο το πιο σκληρό πρόσωπο του δράματος της σύρραξης, με τον απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται. 

Από τους τελευταίους βομβαρδισμούς σκοώθηκε μια γυναίκα ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 31. 

Ανάμεσα στους τραυματίες 15 στρατιωτικοί και 16 άμαχοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες, καταγράφηκαν επτά νεκροί και  44 τραυματίες, ανάμεσά τους 20 στρατιώτες.

Ανάμεσα στους επτά θανόντες δύο στρατιωτικοί και πέντε άμαχοι.

Το Χάρκοβο, το οποίο έχει βιώσει μερικές από τις σκληρότερες μάχες του πολέμου μέχρι στιγμής, χτυπήθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από ρωσικές θέσεις τη Δευτέρα ενώ ενδεικτικό της αλλαγής τακτικής του Πούτιν είναι ένα βίντεο που δείχνει περιοχή γύρω από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο να καλύπτεται από εκρήξεις.

Ενώ χθες οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Χάρκοβο με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους πραγματοποιώντας στοχευμένες επιθέσεις με τους Ουκρανούς να διατηρούν τον έλεγχο της πόλης τελικά, σήμερα η Ρωσία, εν μέσω των διαπραγματεύσεων στην Λευκορωσία χρησιμοποίησε τακτικές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το λεγόμενο «carpet bombing» μην αφήνοντας αμφιβολία πως θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα με μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική επίθεση.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χαρακτηριστικά της ρωσικής επιδρομής με δεκάδες αμάχους νεκρούς και βαριά τραυματισμένους πολίτες που είχαν βγει εκείνη την ώρα από τα σπίτια τους για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ