Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία για τον θάνατο των ομογενών...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία για τον θάνατο των ομογενών λέει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ

«Έχουμε αποδείξεις» για τον θάνατο των ομογενών στην Ουκρανία, είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την απερίφραστη καταδίκη του υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε δέκα Έλληνες ομογενείς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Όπως τόνισε , είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και επανέλαβε πως σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε το Σάββατο η ρωσική πρεσβεία.

Τι έλεγε η πρεσβεία της Ρωσίας και νέα ανάρτηση για την φωταγώγηση της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι η πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρντανά όπου έπεσαν νεκροί Έλληνες ομογενείς, δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις, ενώ όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ria Novosti, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Άμυνας είπε πως «εθνικιστές από το ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ» ευθύνονται για τον θάνατο πολιτών στην περιοχή.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ