Σύνδρομο Μινχάουζεν: Δηλητηρίαζε την κόρη της και τον εαυτό της με παθογόνα μικρόβια για να τραβά την προσοχή

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η 32χρονη Hope Ιbara ισχυριζόταν σε φίλους και συγγενείς πως έδινε μάχη ενάντια στον καρκίνο, επί οκτώ χρόνια.

Η Hope Ibara, προκειμένου να γίνει πιστευτή στους γύρω της είχε ξυρίσει μέχρι και τα μαλλιά και τα φρύδια της. Η ίδια, ωστόσο έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν, μια ψυχική διαταραχή που ο ασθενής επινοεί ασθένειες για να προκαλέσει τον οίκτο και την προσοχή. Η Ibara όμως δεν έβλαψε μόνο τον εαυτό της, καθώς δηλητηρίασε την κόρη της με επικίνδυνα παθογόνα που είχε κλέψει από την φαρμακευτική εταιρεία, στην οποία εργαζόταν ως διευθύντρια με πλαστό διδακτορικό.

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Τι δηλώνει ο πρώην σύζυγος της γυναίκας

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του livenews, σαλμονέλα, σταφυλόκοκκο, καντιντίαση και το επικίνδυνο βακτήριο της ψευδομονάδας εντόπισαν οι γιατροί μέσα στο σώμα της κόρης της.

Συγκεκριμένα από 6 μηνών η κόρη της μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία με τη μητέρα της να της βάζει σωλήνα τροφοδοσίας πριν καν χρονίσει. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το παιδί της άρχισε να εμφανίζεται αναιμικό ενώ όπως ομολόγησε η γυναίκα αλλοίωσε μέχρι και τεστ με ρινικό σπρέι για να βγει η κόρη της πως πάσχει από κυστική ίνωση.

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για την κακοποίηση της κόρης της. Ευτυχώς η μικρή σώθηκε στο παρά πέντε, όταν υπέστη αναφυλακτικό σοκ. «Τα παιδιά πιστεύουν ότι η μαμά τους πέθανε. Δεν ξέρουν τίποτα. Δεν μπορώ να τους εξηγήσω γιατί δεν ξέρω τι να πω», δήλωσε ο πρώην σύζυγός της γυναίκας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ