Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ χορός της δασκάλας που προκάλεσε σάλο – Τη χώρισε ο άντρας...

Ο χορός της δασκάλας που προκάλεσε σάλο – Τη χώρισε ο άντρας της και την απέλυσαν

Οργή στην Αίγυπτο για όσα έγιναν μετά την κυκλοφορία του βίντεο που έχει γίνει viral

Viral έχει γίνει στην Αίγυπτο το βίντεο με τον χορό μιας δασκάλας, ανοίγοντας τη συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα και τις συντηρητικές αξίες της κοινωνίας της. Η Aya Yousef απολύθηκε και ο άντρας της τη χώρισε, αφότου την κατέγραψε συνάδελφός της σε μια σχολική εκδήλωση σε πλοίο στον Νείλο χωρίς την έγκρισή της.

Στο βίντεο φαίνεται να χορεύει μαζί με άντρες συναδέλφους της. Η δασκάλα φορά μαντίλα και βρίσκεται στο πλοίο για μια σχολική εκδρομή στο ποτάμι.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν ευρέως στα αραβικά social media προκάλεσαν οργή στην Αίγυπτο. Η δασκάλα κατηγορείται για ντροπιαστική συμπεριφορά. «Εκφράζει ξεκάθαρα τις εποχές που ζούμε. Όλα επιτρέπονται», έγραψε ένας σχολιαστής στο Twitter, όπως σημειώνει το BBC σε δημοσίευμά του.

«Η εκπαίδευση έχει φτάσει σε χαμηλά επίπεδα στην Αίγυπτο» ανέφερε ένα ακόμη σχόλιο, καλώντας τις αρχές να κάνουν κάτι για την υπόθεση.

Μετά τις αντιδράσεις, η Yousef απολύθηκε από δημοτικό σχολείο στην περιοχή Dakahlia, όπου δίδασκε αραβικά επί χρόνια.

Ορκίστηκε να μη χορέψει ποτέ ξανά και είπε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει. «Δέκα λεπτά στο πλοίο στον Νείλο στοίχισαν τη ζωή μου», είπε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το BBC.

Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο αντέδρασαν έντονα, τονίζοντας ότι η δασκάλα δεν έκανε τίποτα λάθος και καταγγέλλοντας ότι αποτελεί θύμα ενός κυνηγιού μαγισσών.

Η επικεφαλής του αιγυπτιακού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Γυναικών, Dr Nihad Abu Qumsan, πρόσφερε στη δασκάλα μια θέση εργασίας στο γραφείο της και προανήγγειλε ότι θα κινηθούν νομικά γα την απόλυσή της.

Αυτό μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα μια αλλαγή συμπεριφοράς καθώς οι τοπικές αρχές διόρισαν την Yousef σε ένα νέο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ