Αστυνομικοί σκύλοι θα μυρίζουν τους μαθητές για κορωνοϊό στα σχολεία

338

Αστυνομικοί σκύλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα εντοπίζουν την οσμή του κορωνοϊού σε ανθρώπους και επιφάνειες.

Συγκεκριμένα, στη Μασαχουσέτη θα χρησιμοποιούνται τέτοια εκπαιδευμένα σκυλιά για να μυρίζουν τους μαθητές πριν επιστρέψουν στα σχολεία, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά που αναφέρεται στην εφημερίδα New York Times.

«Λατρεύουν να δουλεύουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος του γραφείου του Σερίφη της κομητείας Μπρίστολ, Τζόναθαν Ντάρλινγκ, μιλώντας στο CBS News και πρόσθεσε «Και όταν δεν δουλεύουν, λατρεύουν να σου δίνουν φιλιά».

Αστυνομικοί σκύλοι: Πότε ξεκίνησαν οι πρώτες ενέργειες

«Τα σκυλιά έχουν ελεχθεί και έχουν ακρίβεια 99,6%» ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος Κιπ Σούλτ, μιλώντας στην εφημερίδα New York Times. «Πρέπει να έχουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στην εργαλειοθήκη μας. Νομίζω στην εποχή που βρισκόμαστε, το σκυλί είναι σύμμαχος ζωτικής σημασίας στη μάχη με τον κορωνοϊό» πρόσθεσε.

Η Χέδερ Τζουνκέρα, ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής εταιρείας εκπαίδευσης σκύλων στην ιχνηλάτηση κορωνοϊού Bioscentστη Φλοριντα, ανέφερε ότι τα σχετικά πειράματα ξεκίνησαν πριν από τα πρώτα lockdown.

«Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να πάρουμε τα δείγματα, αλλά το ένα πράγμα έφερε το άλλο και τα καταφέραμε» σχολίασε, για να προσθέσει ότι όταν ένας σκύλος μάθει να εντοπίζει μια μυρωδιά, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί να εντοπίζει κι άλλες.