Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔύο χρόνια κοιμάται σε σκηνή: Ο 12χρονος που μάζεψε 800.000 ευρώ επειδή...

Δύο χρόνια κοιμάται σε σκηνή: Ο 12χρονος που μάζεψε 800.000 ευρώ επειδή δεν κοιμάται σπίτι του

Ένας 12χρονος από την Αγγλία πέρασε τα δεύτερα συνεχόμενα Χριστούγεννα σε μία σκηνή, συγκεντρώνοντας σχεδόν 700 χιλιάδες λίρες για ένα ίδρυμα.

Το νεαρό αγόρι μένει σε σκηνή απ’ όταν ο γείτονάς του, του χάρισε μια σκηνή και του είπε να «ζήσει μια περιπέτεια». Ο Max Woosey, 12 ετών, πέρασε τον τελευταίο χρόνο κατασκηνώνοντας σε διάφορες ιδιαίτερες τοποθεσίες, όπως στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, στη Downing Street 10 (έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού της Αγγλίας) και στο στάδιο ράγκμπι Twickenham.

Γιατί ξεκίνησε ο 12χρονος να κοιμάται σε σκηνή;

Ο ίδιος ξεκίνησε να κοιμάται σε σκηνές από τις 27 Μαρτίου του 2020 στη μνήμη του φίλου και γείτονα του Max, Rick Abbot, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019. Ο Rick, ο οποίος ήταν 74 ετών, ήταν ο γείτονας που είχε δώσει στον 12χρονο τη σκηνή προτρέποντάς τον να ζήσει μια περιπέτεια με αυτήν, οπότε αποφάσισε να κατασκηνώσει στον κήπο του σπιτιού της οικογένειάς του στο Braunton του Devon.

Και παρόλο που μπήκε στο σπίτι για να απολαύσει το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δείπνο και το άνοιγμα των δώρων, δεν διέκοψε το σερί του να κοιμάται έξω κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Αναλογιζόμενος την περασμένη χρονιά, κατά την οποία πήρε και το βραβείο «Pride of Britain», ο Max δήλωσε: «Το όλο γεγονός ήταν ένα όνειρο. Γνώρισα τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους και έκανα τόσα καταπληκτικά πράγματα, όπως το να πάω στο Twickenham και στην Downing Street 10.

Κατάφερα να μείνω στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, κάτι που ήταν εκπληκτικό και σίγουρα ένα ακόμη κατόρθωμα. Η σκηνή είναι τώρα το σπίτι μου και δεν ξέρω πώς να κοιμηθώ στο κρεβάτι. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κοιμηθώ μέσα στο σπίτι τώρα» τόνισε.

Αγγλία: Τι δηλώνει η μητέρα του 12χρονου που κοιμάται σε σκηνή

Η μητέρα του Rachael Woosey, 49 ετών, εξήρε την αντοχή του γιου της και όλη η οικογένεια ήταν απίστευτα περήφανη για αυτό που πέτυχε. Η ίδια ανέφερε: «Αρνείται να μπει μέσα και τώρα θέλει να φτάσει τουλάχιστον τα δύο χρόνια, που θα είναι μέχρι το τέλος Μαρτίου. Ήταν μια απίστευτη χρονιά και λίγο τρελή πραγματικά. Έχει επίσης ξεκινήσει το γυμνάσιο ανάμεσα σε όλα αυτά. Είμαστε τόσο περήφανοι. Είναι ένας τόσο υπέροχος νέος άνθρωπος και έχει παραμείνει πολύ προσγειωμένος για όλα όσα έχει περάσει».

Ο Max έχει συγκεντρώσει πλέον 685 χιλιάδες λίρες, ποσό αρκετό για να πληρώσει τον ετήσιο μισθό είκοσι νοσηλευτών στο ίδρυμα North Devon Hospice.

Το North Devon Hospice δήλωσε ότι τα χρήματα αντιστοιχούν σε σχεδόν 20 νοσηλευτές που εργάζονταν για 12 μήνες. Τη στιγμή που ο Max ξεκίνησε την πρόκληση, το Hospice αντιμετώπιζε μείωση της χρηματοδότησης κατά 1 εκατ. λίρες λόγω του lockdown.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ