Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Ο γιος μας πάσχει από μια βασανιστική ασθένεια, αλλά δεν χάνει ποτέ...

«Ο γιος μας πάσχει από μια βασανιστική ασθένεια, αλλά δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του»

Δύναμη ψυχής δείχνει ο 7χρονος Kai, ο οποίος παρά τη σοβαρή ασθένεια που πάσχει από όταν ήταν βρέφος, δεν χάνει το χαμόγελό του.

Ο μικρός έχει μια ανίατη ασθένεια που ονομάζεται Ερυθρά Ιόνθειος Πιτυρίαση (PRP), η οποία του προκαλεί διαρκή κνησμό και απολέπιση του δέρματος, ξηρότητα και σκασμένα άκρα που συχνά αιμορραγούν. Είναι μια επικίνδυνη πάθηση που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τη υγεία του ασθενούς και προσβάλλει 1 στους 400.000 ανθρώπους.

Ο Kai ήταν 6 μηνών όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας. Όταν έγινε 4 ετών, η κατάσταση χειροτέρεψε απότομα, όπου και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από PRP.

Τι δηλώνει η μητέρα για την ασθένεια από την οποία πάσχει ο γιος της

«Μου φαίνεται απίστευτο το πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα παιδί 7 χρονών και νιώθω μεγάλη περηφάνεια για τον γιο μου», λέει η Nikita, «Το δέρμα του ξεφλουδίζεται συνέχεια, έχει κοκκινίλες, φαγούρα και σπυράκια. Είναι τόσα πολλά αυτά που δεν μπορεί να κάνει εξαιτίας της αρρώστιας του που απορώ πως διατηρεί την ηρεμία και την αισιοδοξία του».

«Αυτό που με στεναχωρεί πιο πολύ απ’ όλα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βοηθήσω» πρόσθεσε.

«Οι γιατροί δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται ακριβώς», αναφέρει η μαμά του, «και έπρεπε να συνομιλήσουν με γιατρούς από διαφορετικά μέρη του κόσμου ώστε να καταλήξουν σε μια κατάλληλη θεραπεία για τον Kai. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι κάτι που περνάει με τη σωστή αγωγή, αλλά ο γιατρός μας εξήγησε ότι πρόκειται για ασθένεια που είναι ανίατη και αντιμετωπίζεις μόνο τα συμπτώματα».

«Είναι δυνατό παιδί, αλλά καμιά φορά στεναχωριέται κι αυτός», λέει η μαμά του και συνεχίζει «όσο μεγαλώνει καταλαβαίνει πόσο περιοριστικό είναι αυτό που έχει και πιέζεται πιο πολύ. Μακάρι να βρεθεί κάποτε μια θεραπεία που θα τον βοηθήσει να ξεμπερδέψει τελείως με αυτό το βάσανο».

Πηγή φωτογραφιών: mirror.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ