Έμεινε ανάπηρη για να… ξεφύγει: Η 25χρονη που έσπασε τη σπονδυλική της στήλη για να γλιτώσει τον βιασμό της

Έμεινε ανάπηρη για να ξεφύγει από τον βιαστή της μία 25χρονη κοπέλα, στην Ταϊλάνδη και τρία χρόνια αργότερα ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η ιστορία της Hannah Gavois είναι συγκλονιστική, καθώς έμεινε παράλυτη πέφτοντας από την άκρη ενός γκρεμού στην Ταϊλάνδη, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον βιαστή της.

Από την πτώση δεν ένιωθε τα πόδια ή τους αστραγάλους της και δεν μπορεί πλέον να τρέξει χωρίς βοηθήματα, ωστόσο, τρία χρόνια μετά ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Η 25χρονη ταξίδεψε στο Κράμπι της Ταϊλάνδης, μετά από οδηγίες που της έδωσε ένας άντρας, ο οποίος την οδήγησε σε μια ζούγκλα για να της επιτεθεί.

Ήταν από μικρή δρομέας – μέλος της ομάδας στίβου του γυμνασίου – ήξερε ότι είχε την ταχύτητα να δραπετεύσει.

Ωστόσο, το σκοτάδι και το άγνωστο έδαφος δεν τη βοήθησαν, με αποτέλεσμα να πέσει από το ύψος ενός κτιρίου 15 ορόφων, χτυπώντας το κεφάλι της και την σπονδυλική της στήλη, όταν προσγειώθηκε στον πυθμένα της χαράδρας.

Ο κακοποιός την ακολούθησε στη χαράδρα και την βίασε, ενώ λίγες ώρες μετά, οι ντόπιοι έσωσαν την Gavios και την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης στη σπονδυλική της στήλη.

Ο βιαστής της παραδέχτηκε την επίθεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, όμως, τα βάσανα της νεαρής κοπέλας δεν έχουν τελειωμό, αφού η πτώση την άφησε παράλυτη και της είπαν ότι μπορεί να μην περπατήσει ποτέ ξανά.

25χρονη έμεινε ανάπηρη, αλλά δεν το έβαλε κάτω

Έχει όμως τέτοια δύναμή που δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ολοκληρώσει τα 40 περίπου χιλιόμετρα του μαραθωνίου δύο χρονιές, παρόλο που της πήρε 11 ώρες, χρησιμοποιώντας τις πατερίτσες της.

«Μετά το ατύχημα ένιωθα ότι μου είχαν κλέψει το όνειρό μου να τρέξω στον μαραθώνιο», υπογράμμισε η 25χρονη, η οποία σήμερα δεν είναι μόνο δρομέας, αλλά και δασκάλα γιόγκα, ενώ άρχισε να μαθαίνει την τεχνική αυτοάμυνας Krav Maga, για να μπορέσει να υπερασπιστεί στον εαυτό της σε περίπτωση που της συμβεί κάποιο περιστατικό όπως εκείνο στο Βιετνάμ.

«Όσο περισσότερες προκλήσεις αντιμετωπίζω καθημερινά, τόσο πιο δυνατή νιώθω», επεσήμανε η 25χρονη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ