Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτα 61 τα κρούσματα Covid που έφτασαν στην Ολλανδία από την Αφρική...

Στα 61 τα κρούσματα Covid που έφτασαν στην Ολλανδία από την Αφρική – Εξετάζεται εάν έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Omicron

Πολύωροι έλεγχοι και συναγερμός στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ – Συνολικά 600 επιβάτες με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική έφτασαν στο αεροδρόμιο – Δεν άφηναν τους επιβάτες να βγουν από το αεροπλάνο – Δείτε βίντεο

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Omicron.

Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες Παρασκευή και χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Omicron. Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.

Βίντεο: Δεν τους άφηναν να βγουν από το αεροπλάνο

«Οι ταξιδιώτες με θετικό τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχεία μέσα ή κοντά στο Σίπχολ», επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές.

«Εξετάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θετικά τεστ για να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για το νέο στέλεχος ανησυχίας, που πλέον αποκαλείται Όμικρον», πρόσθεσαν. Ήδη από χθες Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής. Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ διευκρίνισε ότι όσοι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Η «άφιξη» της παραλλαγής «Όμικρον» στην Ευρώπη έχει, σημάνει γενικό συναγερμό σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ από τις πρώτες χώρες που εξέφρασαν δημόσια την αγωνία τους απέναντι στην νέα κατάσταση υπήρξε η Γερμανία, η επιδημιολογική κατάσταση της οποίας «δεν ήταν ποτέ τόσο δραματική», σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Γενς Σπαν. Σε αυτή τη συνθήκη, «θα πρέπει να διευρυνθεί εάν ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων της νόσου Covid στη Νότιο Αφρική σχετίζεται με τη νέα παραλλαγή. Με λίγα λόγια, ανησυχούμε πολύ», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, χωρίς μάλιστα να έχει ταυτοποιηθεί -μέχρι τη στιγμή της δήλωσής του- η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης στο Βέλγιο.

Χθες το πρωί η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από κράτη στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ξεκαθάρισε πως όσοι βρίσκονταν ήδη εν πτήσει θα υποβληθούν σε εξετάσεις και πιθανόν καραντίνα με την άφιξή τους.

Η σοβαρότητα της νέας κατάστασης αποτυπώθηκε στην ταχύτητα, με την οποία η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τοποθετήθηκε χθες σχετικά με την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον», επισημαίνοντας ότι «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις ειδήσεις για τη νέα, εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή του κορωνοϊού», ενώ παρατήρησε ότι «τώρα αυτό που προέχει είναι όλοι μας στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα, αποφασιστικά και με ενότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ