Η Samsung θέλει να κάνει copy paste έναν ανθρώπινο εγκέφαλο

Η Samsung σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημοσίευσαν μία νέα έρευνα που υποδηλώνει ότι είναι δυνατό να αναπτυχθεί ένα τσιπ μνήμης εμπνευσμένο από τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την εργασία που δημοσιεύτηκε στο Nature Electronics, οι ερευνητές από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς πρότειναν ότι ο χάρτης των νευρωνικών συνδέσεων του εγκεφάλου θα μπορούσε να αντιγραφεί χρησιμοποιώντας μια σειρά νανοηλεκτροδίων. Διευκρίνισαν ότι η συστοιχία νανοηλεκτροδίων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των ηλεκτρικών σημάτων που παράγονται από τον μεγάλο αριθμό νευρώνων που βρίσκονται στον εγκέφαλο. Τα σήματα αυτά θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του νευρωνικού χάρτη, υποδεικνύοντας πού συνδέονται οι νευρώνες μεταξύ τους και πόσο ισχυρές είναι οι συνδέσεις, υποστήριξαν οι ερευνητές.

Μόλις αντιγραφεί, ο νευρωνικός χάρτης θα μπορούσε στη συνέχεια να επικολληθεί σε ένα τρισδιάστατο δίκτυο μνήμης υψηλής πυκνότητας στερεάς κατάστασης, όπως εμπορική μνήμη flash που χρησιμοποιείται σε μονάδες στερεάς κατάστασης ή αντίσταση RAM.

Με τον τρόπο αυτό, το τσιπ μνήμης θα περιέχει χαρακτηριστικά του εγκεφάλου, όπως χαμηλή ισχύ, εύκολη μάθηση, προσαρμογή στο περιβάλλον, αυτονομία και γνώση, ανέφεραν οι ερευνητές.

Το έγγραφο προτείνει επίσης έναν πιθανό τρόπο για να επιταχυνθεί η επικόλληση του νευρωνικού χάρτη, όπου πρέπει να γίνει απευθείας λήψη του χάρτη σε ένα τσιπ μνήμης.

Το όραμα που παρουσιάζουμε είναι εξαιρετικά φιλόδοξο“, δήλωσε ο Donhee Ham, μέλος της Samsung Advanced Institute of Technology. “Αλλά η εργασία προς έναν τέτοιο ηρωικό στόχο θα ξεπεράσει τα όρια της μηχανικής νοημοσύνης, της νευροεπιστήμης και της τεχνολογίας των τσιπ“.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Samsung σχεδιάζει να συνεχίσει την έρευνά της στη νευρομορφική μηχανική ως μέρος της ανάπτυξης τσιπ AI.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, ο κολοσσός της Νότιας Κορέας κατέγραψε τα καλύτερα λειτουργικά του κέρδη σε σχεδόν τρία χρόνια, καταγράφοντας περίπου 46 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις και 9 εκατομμύρια ευρώ σε λειτουργικά έσοδα.

Η επιχείρηση τσιπ της εταιρείας έβαλε λειτουργικά έσοδα 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, πάνω από το μισό του συνολικού αριθμού.

Οι συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν στην αγορά μνήμης, γεγονός που οδήγησε σε ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των μέσων τιμών πώλησης τόσο για τσιπ DRAM όσο και για NAND, ανέφερε η Samsung.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ