Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ – Μεγαλοδικηγόρος έστησε τη… δολοφονία του για να πάρει αποζημίωση ο...

ΗΠΑ – Μεγαλοδικηγόρος έστησε τη… δολοφονία του για να πάρει αποζημίωση ο γιος του

Ο δικηγόρος αρνείται κάθε εμπλοκή του στον θάνατο της συζύγου του, Μάγκι, και του γιου του, Πολ. Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί, γαζωμένοι από σφαίρες, στις 7 Ιουνίου, έξω από το κυνηγετικό περίπτερο που διατηρούσε η οικογένεια

Καταξιωμένος δικηγόρος στις ΗΠΑ, του οποίου η γυναίκα και ο γιος δολοφονήθηκαν μυστηριωδώς, παραδόθηκε στην αστυνομία ως κατηγορούμενος ότι οργάνωσε, ανεπιτυχώς, τον δικό του θάνατο, με σκοπό να διαπράξει ασφαλιστική απάτη.

Στο επίκεντρο αυτής της παράξενης υπόθεσης βρίσκεται ο Άλεξ Μέρντοου, 53 ετών, ο οποίος παρουσιάστηκε αργά το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο κράτησης της κομητείας Χάμπτον, στη Νότια Καρολινα.

Ο δικηγόρος αρνείται κάθε εμπλοκή του στον θάνατο της συζύγου του, Μάγκι, και του γιου του, Πολ. Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί, γαζωμένοι από σφαίρες, στις 7 Ιουνίου, έξω από το κυνηγετικό περίπτερο που διατηρούσε η οικογένεια.

Πώς έστησε τη «δολοφονία» του για να πάρει αποζημίωση ο γιος του

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μέρντοου παραδέχεται ότι ζήτησε από έναν πρώην πελάτη του να τον σκοτώσει, ώστε ο γιος που του έχει απομείνει να πάρει αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ο «ατζαμής» παρ’ ολίγον δολοφόνος τον πυροβόλησε στο κεφάλι στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά ο δικηγόρος επέζησε.

Η παράδοσή του στις αρχές σχετίζεται με αυτήν την απόπειρα εξαπάτησης της ασφαλιστικής εταιρείας του, δήλωσε ο συνήγορός του.

Ερευνα και για τον θάνατο της οικιακής βοηθού

Τα προβλήματα του Άλεξ Μέρντοου όμως, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια είναι εξαρτημένος από οπιοειδή, δεν σταματούν εδώ. Έπειτα από αυτές τις αποκαλύψεις, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του για κατάχρηση από τη νομική εταιρεία για την οποία εργαζόταν αλλά και για τον θάνατο της οικιακής βοηθού του, το 2018.

Την εποχή εκείνη ο Μέρντοου είχε ισχυριστεί ότι η Γκλόρια Σάτερφιλντ, η οποία εργαζόταν επί μια 20ετία για την οικογένεια, έπεσε από τη σκάλα αφού σκόνταψε στον σκύλο του.

Ο θάνατός της δεν είχε κριθεί ύποπτος. Κατόπιν αιτήματος του ιατροδικαστή της κομητείας και με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αρχές στο πλαίσιο των άλλων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται ο Μέρντοου, η αστυνομία αποφάσισε τελικά να ερευνήσει τον θάνατο της Σάτερφιλντ.

Έγινε, επίσης, γνωστό ότι από τον Ιούνιο έχει ξαναρχίσει η έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού, του 19χρονου Στίβεν Σμιθ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2015 στον δρόμο, κοντά στο σπίτι των Μέρντοου.

Ο Σμιθ κατά τα φαινόμενα είχε παρασυρθεί από κάποιο αυτοκίνητο. Η αστυνομία ανέφερε ότι πήρε αυτήν την απόφαση λόγω των πληροφοριών που συνέλεξε στο πλαίσιο της έρευνας για τους φόνους της Μάγκι και του Πολ Μέρντοου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ