Τρεις έγκυες και ένα παιδί 9 ετών πέθαναν από κοροναϊό – Νέα έξαρση του ιού

Νέα έξαρση της πανδημίας παρατηρείται στην Κούβα.

Η Κούβα φαίνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει μια νέα έξαρση του κοροναϊού. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 68 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν συνολικά 9.772 κρούσματα του SARS-CoV-2, τα 9.764 από τα οποία οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 4.156 νεκρούς επί συνόλου 536.609 μολύνσεων. Ανάμεσα στους ασθενείς που υπέκυψαν «ήταν τρεις έγκυες και ένα παιδί 9 ετών», τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

Η περιοχή που «στενάζει»

Η επαρχία Σιενφουέγος κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο (2.282). Ο δείκτης επίπτωσης σε αυτή έχει αυξηθεί στα 4.755,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, είναι πλέον ο υψηλότερος στην Κούβα.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα επιδεινώθηκε θεαματικά τους τελευταίους μήνες, παρότι δεν συγκρίνεται με αυτή με άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Οι υγειονομικές αρχές στο μεταξύ συνεχίζουν την κούρσα με τον χρόνο στην οποία έχουν αποδυθεί για να ανοσοποιήσουν με τα εμβόλια που παράγονται εγχωρίως τον πληθυσμό. Ως χθες είχε εμβολιαστεί πάνω από 27% του πληθυσμού της χώρας (συνολικά 11,2 εκατ.) με τα εμβόλια Abdala, Soberana 2 και Soberana Plus.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ