Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο έκανα "για πλάκα", λέει ο χάκερ πίσω από την κλοπή-"μαμούθ" κρυπτονομισμάτων...

Το έκανα “για πλάκα”, λέει ο χάκερ πίσω από την κλοπή-“μαμούθ” κρυπτονομισμάτων αξίας 600 εκατ. δολ.

Ο χάκερ που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη στην ιστορία κλοπή κρυπτονομισμάτων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κατά την κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης Poly Network, αρπάζοντας κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων, λέει τώρα ότι το έκανε “για πλάκα”.

Ήδη, από εχθές, και αφού η Poly επεδίωξε και τελικά ήρθε σε επικοινωνία με τους/τον δράστες/η της κυβερνοεπίθεσης, τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα άρχισαν να επιστρέφουν στις διευθύνσεις πορτοφολιών που έδωσε η Poly, κίνηση που ξένισε.

Η επιστροφή των κλεμμένων κρυπτονομισμάτων συνεχίστηκε και σήμερα, με την Poly Network να αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι έχουν ήδη επιστραφεί ψηφιακά νομίσματα αξίας 342 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων 4,6 εκατ. δολάρια σε ethereum, 252 εκατ. δολάρια σε binance coins και 85 εκατ. δολάρια polygon, ενώ απομένουν να επιστραφούν επιπλέον ethereum αξίας 268 εκατ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο ενώ διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας από τις συναλλαγές που έγιναν την Τετάρτη, ο χάκερ που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση στην Poly Network επεσήμανε ότι το έκανε “για πλάκα”.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Όταν εντόπισα την ευπάθεια (σ.σ. στην πλατφόρμα της Poly), είχα ανάμεικτα συναισθήματα”, για να προσθέσει στη συνέχεια: “Αναρωτηθείτε τι θα κάνατε εάν βρίσκονταν μπροστά σας τόσα χρήματα. Θα απευθυνόσασταν ευγενικά στην ομάδα του project για να επιδιορθώσουν το σφάλμα; Ο καθένας θα μπορούσε να γίνει προδότης για ένα δισεκατομμύριο”.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι δεν μπορούσε να εμπιστευθεί κανέναν και έτσι αποφάσισε να αποθηκεύσει τα κρυπτονομίσματα σε έναν αξιόπιστο λογαριασμό, διατηρώντας παράλληλα την ανωνυμία του με στόχο την ασφάλειά του.

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει τα χρήματα, αναφέρει: “Αυτός ήταν πάντα ο στόχος! Δεν με ενδιαφέρουν πολύ τα χρήματα! Ξέρω ότι πονάει τους ανθρώπους όταν τους επιτίθενται, αλλά δεν πρέπει να μάθουν κάτι από αυτές τις επιθέσεις;”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ