Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή1974 πολεμιστές Κύπρου: Προδοθήκαμε δεν ηττηθήκαμε

1974 πολεμιστές Κύπρου: Προδοθήκαμε δεν ηττηθήκαμε

Ένα έγκλημα, η προδοσία της Κύπρου. Ένα δεύτερο έγκλημα η ατιμωρησία των υπεύθυνων, καθώς και τα διδάγματα που ποτέ δεν φάνηκε να αντλήθηκαν, αποτυπώνοντας με δραματική μεγαλοπρέπεια στις χιλιάδες σελίδες του φακέλου της Κύπρου. Πολύτιμο υλικό για την μελέτη της ιστορίας χαρακτηρισμένο κάποτε ως «απόρρητο», κάτω από άθλιες συνθήκες περιμένοντας εμείς τα αποτελέσματα.

Σαράντα επτά (47) χρόνια πέρασαν και αποτέλεσμα τιμωρίας τίποτα, ποτέ κανένας επισήμως δεν ρώτησε για το βάρος που κουβαλούν οι μανάδες, οι πατεράδες και τα αδέλφια για το χαμένο-σκοτωμένο δικό τους άνθρωπο που έδωσε την ζωή του για την πατρίδα, για την Κύπρο μας.

Πολύ γρήγορα ο Έλληνας ξεχνάει, όπως ξεχνούν και οι πολιτικοί μας. «Νησίδα» στην θάλασσα των διαφοροποιήσεων ή και διαφωνιών ως προς τις αιτίες και υπεύθυνους της Κυπριακής τραγωδίας.

Δεκαοκτώ (18) παιδιά ήρωες, έδωσαν την ζωή τους από την Ηλεία. Έκλαψαν, βόγγηξαν οι μανάδες τους και ζητούν τα παλικάρια τους, αλλά μάταια, κανένας, τίποτα και έφυγαν και αυτές από την ζωή με το παράπονο που δεν έμαθαν το γιατί.

Η απουσία ενότητας, είναι πάντα στην Ελλάδα που οδηγεί στην καταστροφή.

Εάν αναλάμβαναν μερικοί  τίμιοι αξιωματικοί με την αγάπη, τον ενθουσιασμό και τον πατριωτισμό που είχαμε τότε εμείς, θα είμασταν από πάνω και όχι οι Τούρκοι. Τους αποδεκατίσαμε, φτάσαμε στο χωριό Κιόνελι την έδρα τους και τότε πήραμε εντολή να γυρίσουμε πίσω. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στον στρατό.

Δεν θα σας πούμε τι ζήσαμε και τι περάσαμε, ο καθένας το καταλαβαίνει.

Με αυτή την εμπειρία μπορούμε να εξομολογηθούμε ότι ο πόλεμος έχει μεγαλύτερο πόνο από την φτώχεια.

Καλό Παράδεισο να έχουν όλοι οι συμπολεμιστές μας που έδωσαν την ζωή τους για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος.

Τότε εμείς πολεμήσαμε για την ελεύθερη Κυπρο. Σήμερα χωρίς τουφεκιές πέρνουνε Ελληνικά κομμάτια και ίσως και την Αμμόχωστο που δεν τους το επιτρέψαμε τότε να πάρουν.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 Νομού Ηλείας θα επισκευθεί  την Κύπρο στην τελετή μνήμης.

                                                                                                                  ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ