Μαύρη Θάλασσα: Στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ουκρανίας με το βλέμμα στη Μόσχα

Στρατιωτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα αρχίζουν Ηνωμένες Πολιτείες και Ουκρανία με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 χωρών, παρά την ενόχληση της Μόσχας και τις προειδοποιήσεις πως θα αντιδράσει, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, για να προστατεύσει τη ρωσική εθνική ασφάλεια.

Τα γυμνάσια υπό την ονομασία Sea Breeze 2021 διεξάγονται μετά την αύξηση της έντασης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, η οποία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία πλεύσης του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να ματαιωθούν τα γυμνάσια και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως θα αντιδράσει, αν είναι απαραίτητο, για να προστατεύσει τη ρωσική εθνική ασφάλεια.

Τα γυμνάσια Sea Breeze 2021 θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα συμμετάσχουν σε αυτά 5.000 μέλη στρατιωτικού προσωπικού από το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους και περίπου 30 πλοία και 40 αεροσκάφη.

Θα συμμετάσχουν επίσης το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Ross και το σώμα των αμερικανών Πεζοναυτών.

Η Ουκρανία αναφέρει πως κύριος στόχος των γυμνασίων είναι να αποκτηθεί εμπειρία σε κοινές δράσεις στη διάρκεια πολυεθνών ειρηνευτικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων ασφαλείας.

Πηγή: cnn.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ