«Ραγίζουν καρδιές» στη Βόρεια Κορέα γιατί αδυνάτισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε μια άνευ προηγουμένου αναφορά στην υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, πολίτης από τη Βόρεια Κορέα αποκάλυψε, μέσω του κρατικού δικτύου, πως ο λαός της χώρας στενοχωριέται τόσο οου ο ηγέτης του έχει αδυνατίσει που… όλοι κλαίνε!

Ποτέ μέχρι σήμερα πολίτης από τη Βόρεια Κορέα δεν είχε μιλήσει δημόσια για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν (ή γενικά…). Αλλά μετά τις αναφορές των τελευταίων ημερών πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει αδυνατίσει πολύ, μάλλον το καθεστώς αποφάσισε να αποκαλύψει πόσο ανησυχεί ο λαός για τον ηγέτη του…

«Ο καθένας στη Βόρεια Κορέα είναι στενοχωρημένος από την απώλεια βάρους του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε κάτοικος στη Πιονγιάνγκ στο κρατικό δίκτυο TRT αφού παρακολούθησε ένα πρόσφατο βίντεο του Κιμ.

Το σπάνιο δημόσιο σχόλιο για την υγεία του Κιμ, δημοσιοποιείται αφού οι ξένοι αναλυτές παρατήρησαν στις αρχές Ιουνίου, ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 37 ετών, εμφανίστηκε να έχει χάσει πολλά κιλά.

«Το θέαμα του σεβαστού στρατηγού (Κιμ Γιονγκ Ουν) να φαίνεται αδυνατισμένος, σπάει τις καρδιές των ανθρώπων τόσο πολύ» δήλωσε ο κάτοικος της Πιονγκγιάνγκ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης που προβλήθηκε την Παρασκευή. «Όλοι λένε ότι δακρύζουν» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο απόσπασμα του βίντεο, το οποίο το Reuters δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα, εμφανίζονται κάτοικοι της Πιονγιάνγκ να παρακολουθούν μία γιγαντοοθόνη στο δρόμο, που παρουσιάζει ένα κονσέρτο, το οποίο παρακολούθησε ο Κιμ και αξιωματούχοι του κόμματος, μετά από μία διάσκεψη της ολομέλειας του Κόμματος των Εργατών της Κορέας (WPK).

Στην παρουσίαση δεν έγινε λόγος για την αιτία της απώλειας βάρους του Κίμ.

Όταν ο ίδιος, εμφανίστηκε στα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας τον Ιούνιο, μετά από δημόσια απουσία ενός μηνός, αναλυτές του NK News που έχει έδρα στη Σεούλ και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, παρατήρησαν ότι το ρολόι του εμφανίζονταν να έχει δεθεί πιο σφιχτά από τις προηγούμενες φορές, γύρω από τον –εμφανώς- πιο αδυνατισμένο καρπό του χεριού του.

Με δεδομένο στο ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί ο Κιμ στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, αλλά και την αβεβαιότητα των σχεδίων για τη διαδοχή του, τα διεθνή ΜΜΕ, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και ειδικοί παρακολουθούν στενά την υγεία του.

Οι εικασίες γύρω από την υγεία του στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς κλιμακώθηκαν δραματικά, αφού ο ίδιος είχε απουσιάσει από τους επετειακούς εορτασμούς για τον παπού του και ιδρυτή του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου, για να εμφανιστεί δημόσια στις αρχές Μαΐου.

Το 2014, τα κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Κιμ υπέφερε από «δυσφορία» μετά από μακρά περίοδο απουσίας από δημόσιες εμφανίσεις.

πηγη: newsit.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ