Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠαραλήρημα Ακάρ: «H Eλλάδα είναι χώρα με επεκτατικές βλέψεις»

Παραλήρημα Ακάρ: «H Eλλάδα είναι χώρα με επεκτατικές βλέψεις»

Για… επεκτατική πολιτική κατηγορεί αυτή τη φορά την Ελλάδα ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζοντας τη ρητορική προκλήσεων, παραμονές της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ», η «Ελλάδα είναι η χώρα που έχει επεκτατικές βλέψεις».

Παράλληλα, προτρέπει να δει κανείς τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής από το 1821 μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς ποιος πραγματικά έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος όχι.

«Η ίδια η Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα. Ξεκίνησαν από το 1821 και έφτασαν στο σημερινό σημείο» αναφέρει ο Ακάρ. «Όποιος αμφιβάλλει, να κοιτάξει τον χάρτη από το 1821 μέχρι και σήμερα» συνεχίζει.

Σημειώνεται πως, προ ημερών, ο τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Αγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. «Βλέπουμε το διεθνές δίκαιο. Τι λέει η Λωζάνη; Τα νησιά δεν μπορούν να τα στρατιωτικοποιήσουν. Όμως, βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει».

«Σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχουν στο ίδιο σημείο χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Σκεφτείτε ένα νησί. Λένε ότι έχουν 6 μίλια χωρικά ύδατα σε αυτό το νησί. Αλλά προσπαθούν να δηλώσουν εναέριο χώρο 10 μίλια, στο ίδιο νησί. Πού υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σε αυτό; Δεν επιτρέπουμε αυτό το τετελεσμένο, Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα άλλο από τα δικαιώματά μας» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ