Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕίναι στη φυλακή 40 χρόνια για ληστεία με το πιο… αστείο όπλο

Είναι στη φυλακή 40 χρόνια για ληστεία με το πιο… αστείο όπλο

Με τον πιο σκληρό τρόπο «πληρώνει» ένας άνδρας την ενέργειά του να ληστέψει ένα κατάστημα tacos στο Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πριν από 40 χρόνια. Ο Ρολφ Κάστελ, ο οποίος πλέον είναι 70 ετών, ένα βράδυ βρέθηκε στο εν λόγω κατάστημα και υπό την απειλή όπλο, κατάφερε να κλέψει 264 δολάρια από έναν 17χρονο, τότε, ταμία.

Το… αστείο της υπόθεσης είναι πως ο 70χρονος κρατούμενος είχε προχωρήσει στην ληστεία έχοντας στην κατοχή του ένα… νεροπίστολο. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα συνελήφθη από την Αστυνομία και στην δίκη που έγινε καταδικάστηκε σε ισόβια για ένοπλη ληστεία. Έκτοτε, ακολούθησαν τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης με αρνητική κατάληξη.

Η πρώτη έγινε το 2012 και πριν από λίγες εβδομάδες κατατέθηκε η 4η αίτηση αποφυλάκισης. Υπεύθυνος για την έκδοση της απόφασης είναι ο Ρεπουμπλικάνος Κυβερνήτης Χάτσισον, ο οποίος έχει αρνηθεί ξανά ανάλογο αίτημα από τον Ρολφ Κάστελ. Σε περίπτωση που διατηρήσει την απόφασή του, τότε ο κρατούμενος θα μπορέσει να καταθέσει νέα αίτηση το 2025.

Ο 70χρονος δεν έχει πλέον κάποιον συγγενή και για τον λόγο αυτό, τις απαραίτητες ενέργειες για να τον βοηθήσουν τις έχουν αναλάβει τοπικοί ακτιβιστές. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του «Δημοκρατικού Κράτους» Βίβιαν Φλάουερς ανέφερε: «Δεν είναι πλέον απειλή, είναι 70 ετών. Δεν πρέπει να πεθάνει στη φυλακή επειδή λήστεψε κάποιον με νεροπίστολο. Πλήρωσε το χρέος του ξανά και ξανά», δήλωσε η εκπρόσωπος του «Δημοκρατικού Κράτους» Βίβιαν Φλάουερς.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Reform Alliance, βαν Τζόουνς ανέφερε για την υπόθεση: «Η ζωή ενός άντρα αξίζει πολύ περισσότερα από 264 δολάρια. Δεν νομίζω ότι κανείς θα πίστευε ότι δεν έχει εξοφλήσει το χρέος του στην κοινωνία μετά από 4 δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα για ένα αδίκημα που δεν κόστισε τη ζωή κανενός».

Ακόμα, θέση για την αίτηση αποφυλάκισης του Κάστελ πήρε και ο Ντένις Σούλτερμαν, ο 17χρονος ταμείας που είχε πέσει θύμα της ληστείας.

«Ποτέ δεν με είχαν ληστέψει ξανά. Είναι κάτι που απλά δεν το ξεχνάς. Δεν μου φαινόταν επικίνδυνος. Φαινόταν πιο απελπισμένος παρά επικίνδυνος. Ήρθε η ώρα να κάνει… διάλειμμα. Πρέπει να απελευθερωθεί», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο Ρολφ Κάστελ μέσα στην φυλακή εργάστηκε στη βιβλιοθήκη, ενώ κατάφερε να πάρει τρία πτυχία. Η ημερομηνία που έχει… κυκλώσει ο κρατούμενος είναι η 3η Σεπτεμβρίου, όπου θα εκδικαστεί η αίτησή του για αποφυλάκιση, 40 χρόνια μετά την ληστεία του με το νεροπίστολο.

Πηγή:onsports.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ