Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠράσινη η Ελλάδα για τους Γάλλους

Πράσινη η Ελλάδα για τους Γάλλους

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 4 Ιουνίου, τον δικό της χάρτη των χωρών που ανάλογα τον χρωματισμό, οι ταξιδιώτες της, όταν θα επιστρέφουν, θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα ή με περιορισμούς.

Τα ταξίδια εντός της Γαλλίας γίνονται πλέον χωρίς περιορισμούς. Για το εξωτερικό, όμως, ακόμα και την Ευρώπη, θα ισχύουν νέοι κανόνες (τεστ και καραντίνα), από τις 9 Ιουνίου, για όσους επιστρέφουν στη Γαλλία.

Ετσι, λοιπόν, ανοίγει και πάλι η ταξιδιωτική κίνηση, σύμφωνα με τον κωδικό χρώματος κάθε χώρας (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο) και τον εμβολιασμό.

Αυτή η λίστα θα επανεκτιμάται κάθε δύο εβδομάδες.

  • Κόκκινες χώρες: αφορά χώρες στις οποίες υπάρχουν μεταλλάξεις του ιού: Νότια Αφρική, Αργεντινή, Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ινδία, Νεπάλ, Πακιστάν, Σρι Λάνκα, Σουρινάμ, Τουρκία, Ουρουγουάη. Για όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, θα υπάρχει αυστηρός περιορισμός, τεστ κατά την επιβίβαση και την άφιξη, απομόνωση και μέτρα καραντίνας αυστηρά ελεγχόμενα. Συνιστάται στους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις κόκκινες χώρες.
  • Πορτοκαλί χώρες, είναι αυτές όπου ο ιός βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά εξακολουθεί να κυκλοφορεί, δηλαδή όλες οι χώρες (εκτός από τις πράσινες και τις κόκκινες), συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου. Για αυτές τις χώρες θα χρειαστεί μια τεστ PCR σε λιγότερο από 72 ώρες, πριν εισέλθει στη Γαλλία
  • Πράσινες χώρες: δεν υπάρχει ενεργή κυκλοφορία του ιού, δεν εντοπίζονται ανησυχητικές παραλλαγές. Αυτό αφορά τις χώρες του ευρωπαϊκού χώρου και την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τον Λίβανο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη. Από αυτές τις χώρες, οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι θα μπορούν να έρθουν στη Γαλλία χωρίς τεστ.

πηγη: news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ