Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑκάρ: «Όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό, να δουν τον χάρτη του 1821...

Ακάρ: «Όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό, να δουν τον χάρτη του 1821 και τον σημερινό…»

Στη βάση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, βρέθηκε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στους στρατιώτες στη σημερινή γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για «προκλητικότητα» και «απειλητική ρητορική».

«Όσοι μας κατηγορούν για επεκτατισμό, ας κοιτάξουν στον χάρτη και να κάνουν τη σύγκριση του 1821 με το 2020 και θα έχουν την απάντησή τους για το ποιος είναι επεκτατικός», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Αναφερόμενος στους S-400 και επιχειρώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν «στριμώξει» την Τουρκία, ο Ακάρ είπε πως δεν έχουν καμιά επιθετική πτυχή. «Δεν είναι δυνατόν να απειλήσουμε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Τους πήραμε για να αμυνθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γαλλία στους οποίους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν».

Τέλος σημείωσε πως η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Αίγυπτο, όπως και με την Λιβύη, θα είναι προς το συμφέρον και των τριών χωρών.

πηγη: onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ