Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙαπωνία: Κατασκεύασαν γιγάντιο καλαμάρι με τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ιαπωνία: Κατασκεύασαν γιγάντιο καλαμάρι με τη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μια παραθαλάσσια πόλη στην Ιαπωνία χρησιμοποίησε χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προκειμένου να κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο άγαλμα καλαμαριού, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τουριστική ατραξιόν, εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Το θαλάσσιο πλάσμα είναι 13 μέτρα και βρίσκεται στο λιμάνι του Noto, όπου το καλαμάρι είναι η λιχουδιά της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν 25 εκατομμύρια γιεν (228.500 $) της έκτακτης χρηματοδότησης για την κατασκευή του αγάλματος.

Αξιωματούχοι της Noto δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι είναι μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για να δελεάσει τους τουρίστες μετά την πανδημία.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία αντιμετωπίζει μια νέα «έκρηξη» σε κρούσματα κορωνοϊού και το Τόκιο βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο τρίτο για τη χώρα κύμα από την έναρξη της πανδημίας.

Η πόλη Noto – η οποία βρίσκεται στο νομό Ishikawa στην κεντρική-δυτική ακτή της Ιαπωνίας – είχε πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων, αλλά επηρεάστηκε από τη σημαντική πτώση των τουριστών

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία επιβάλλει νέα μέτρα κατά του Covid ως χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Noto έλαβε 800 εκατομμύρια γιεν (7,3 εκατομμύρια δολάρια) μέσω των εθνικών επιχορηγήσεων, οι οποίες προορίζονταν ως επείγουσα οικονομική στήριξη για να βοηθήσουν τις περιφερειακές περιοχές που επλήγησαν από την πανδημία, σύμφωνα με το Yahoo Japan.

Ορισμένοι επέκριναν τη διοίκηση της πόλης για τη δαπάνη τόσων χρημάτων στο γιγαντιαίο κεφαλόποδο, ειδικά καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ένας ντόπιος δήλωσε στην εφημερίδα Chunichi Shimbun ότι ενώ το άγαλμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα, τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για «επείγουσα υποστήριξη», όπως για ιατρικό προσωπικό και εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της πόλης είπε στο Fuji News Network ότι το άγαλμα θα ήταν τουριστικό αξιοθέατο και μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την προώθηση του διάσημου καλαμαριού της Noto.

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η πανδημία κορωνοϊού έχει πλήξει σοβαρά την τουριστική βιομηχανία της Ιαπωνίας. Η χώρα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος, αλλά δεν θα επιτρέπεται κόσμος στην εκδήλωση, η οποία θα μπορούσε να ισοδυναμεί με απώλειες 200 δισ. Γιεν (1,8 δισ. $), σύμφωνα με τον Takahide Kiuchi, εκτελεστικό οικονομολόγο στο Nomura Research Institute.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ