Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔιπλωματικός μαραθώνιος Δένδια: Στο Κάιρο σήμερα - Έπεται η Σαουδική Αραβία

Διπλωματικός μαραθώνιος Δένδια: Στο Κάιρο σήμερα – Έπεται η Σαουδική Αραβία

Το Κάιρο είναι ο επόμενος σταθμός αύριο, Κυριακή, του μαραθωνίου διπλωματικών επαφών. Στον οποίο επιδίδεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο οποίος θα τον οδηγήσει επίσης την προσεχή Τρίτη στην Σαουδική Αραβία.

Ο Νίκος Δένδιας είχε σήμερα, Σάββατο, συνάντηση στην Αθήνα με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της ΛιβύηςΜοχάμεντ αλ-Μένφι. Με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις, την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, τις περιφερειακές εξελίξεις. Καθώς και τη σταθεροποίηση και ανοικοδόμηση της χώρας.

Η συνομιλία ήλθε σε συνέχεια της «εξαιρετικά καλής συνάντησης» που είχε ο Μοχάμεντ αλ-Μένφι με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση σήμερα και με τον πρέσβη της ΓαλλίαςΠατρίκ Μεσονάβ. Στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί χθες η τετραμερής σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο. Με τον Νίκο Δένδια να στέλνει το μήνυμα πως «αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή δέσμευσή μας σε θεμελιώδεις αρχές και αξίες. Όπως η προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας. Καθώς και η ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Όπως η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ως προς την επίσκεψη του Νίκου Δένδια σήμερα στο Κάιρο, θα έλθει ενώπιος ενωπίω με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι. Η μεταξύ τους συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις. Καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ανατολική Μεσόγειος, και οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, σαφώς βρίσκονται στην ατζέντα του υπουργού Εξωτερικών. Ο οποίος τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου και αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Επόμενος σταθμός την προσεχή Τρίτη είναι η Σαουδική Αραβία, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ