Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜπουρλά: Πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη δόση για το εμβόλιο της Pfizer

Μπουρλά: Πιθανόν να χρειαστεί και τρίτη δόση για το εμβόλιο της Pfizer

Μία τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου για τον κορονοϊό μέσα σε 12 μήνες, ίσως χρειαστούν οι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό» δήλωσε στο CNBC ο κ. Μπουρλά και μάλιστα ανέφερε πως τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Να σημειωθεί πως η Pfizer ανακοίνωσε πως αυτό το μήνα ότι το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα. Παράλληλα σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα η Pfizer βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ για την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στην εφημερίδα Corriere della Sera

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της Pfizer, μετά από περίπου δύο μήνες δεν θα υπάρχει, πρόβλημα με την επάρκεια εμβολίων. Παράλληλα, ο Μπουρλά υποστηρίζει πώς μέσα στο φθινόπωρο, η ζωή των πολιτών θα επιστρέψει εντός της γνωστής καθημερινότητας «διότι ο κορονοϊός θα γίνει σαν την εποχική γρίπη». Επίσης ο Μπουρλά υποστηρίζει ότι «το εμβόλιο της εταιρίας του προστατεύει από όλες τις παραλλαγές της Covid-19».

πηγη: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ