Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜάλτα: Σας πληρώνει για να κλείσετε φέτος διακοπές

Μάλτα: Σας πληρώνει για να κλείσετε φέτος διακοπές

Σε μια προσπάθεια να… αναζωογονήσει την τουριστική βιομηχανία μετά από ένα χρόνο -και βάλε- πανδημίας, η Μάλτα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο… πληρωμής των τουριστών (!) που θα επισκεφθούν τη χώρα αυτό το καλοκαίρι.

Η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πληθυσμό κάτι παραπάνω από 500.000 κατοίκους, ευελπιστεί έτσι να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η Μάλτα, λοιπόν, σχεδιάζει να πληρώνει με έως και 100 ευρώ τους τουρίστες όταν θα κάνουν κράτηση ξενοδοχείου για τουλάχιστον τρεις νύχτες, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούνιο.

Με βάση τον σχεδιασμό της αρμόδιας Αρχής για τον τουρισμό, το ποσό θα εξαρτάται για τον κάθε ταξιδιώτη από τα «αστέρια» του ξενοδοχείου στο οποίο θα γίνεται η κράτηση.

Ανακοινώνοντας το σχέδιο, ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Κλέιτον Μπαρτόλο, δήλωσε: «Το σχέδιο έχει στόχο να βάλει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε ανταγωνιστική θέση καθώς ο διεθνής τουρισμός ξεκινά και πάλι».

Πόσα… δίνει η Μάλτα αναλόγως το ξενοδοχείο

Οι τουρίστες θα παίρνουν 100 ευρώ το άτομο σε κάθε κράτηση πεντάστερου ξενοδοχείου, 75 ευρώ για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, ενώ αν τα… αστέρια είναι τρία, τα ευρώ θα είναι 50!

Αν η κράτηση, μάλιστα, αφορά πολλά άτομα, τότε τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονται στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.

Δεν τελειώνει εδώ όμως η… επιδότηση τουρισμού! Κι αυτό διότι πέρα από τα χρήματα που προαναφέραμε, που θα δίνονται από το κράτος, τα ξενοδοχεία που θα δέχονται τις κρατήσεις, θα πρέπει να δίνουν… άλλα τόσα!

Δηλαδή κάποιος που θα κάνει κράτηση σε πεντάστερο ξενοδοχείο, θα δικαιούται 200 ευρώ τα οποία θα μπορεί να ξοδέψει σε φαγητό και άλλες υπηρεσίες μέσα στο ξενοδοχείο

Όποιοι τουρίστες, επίσης, κλείσουν ξενοδοχεία στο νησί Gozo, της Μάλτας, θα πάρουν ένα επιπλέον 10% των χρημάτων αυτών.

Τα χρήματα δικαιούνται μόνο οι τουρίστες που θα κάνουν μόνοι τους τις κρατήσεις, δηλαδή οι διακοπές τους δεν θα αποτελούν ταξιδιωτικό πακέτο.

Η Μάλτα έχει προϋπολογίσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το σχέδιο αυτό, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 35.000 τουρίστες στην πανέμορφη αυτή νησιωτική χώρα της Ευρώπης.

πηγη: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ