Ινδονησία: Επιχείρησης ταχείας διάσωσης και παροχής βοήθειας στη νήσο Ιάβα μετά τα 5,9 Ρίχτερ

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο διέταξε σήμερα την πραγματοποίηση επιχείρησης ταχείας διάσωσης και των προσπαθειών παροχής βοήθειας, μετά το θάνατο οκτώ ανθρώπων από το σεισμό που έπληξε τη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της νήσου Ιάβας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Από το χθεσινό σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, ενώ περισσότερα από 1.180 κτίρια υπέστησαν ζημιές, με τα περισσότερα από αυτά, να έχουν ελαφρές ζημιές, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία BNPB.

Ωστόσο, μερικά από τα σπίτια ισοπεδώθηκαν, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μετέδωσαν ΜΜΕ της Ινδονησίας.Δύο καταφύγια για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, οργανώθηκαν στην πόλη Λουματζάνγκ.

Από το σεισμό επλήγησαν 15 περιοχές και πόλεις στην Ανατολική Ιάβα, την πλησιέστερη επαρχία, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού που εντοπίστηκε τον Ινδικό Ωκεανό.

«Διέταξα…, μία άμεση αντίδραση έκτακτης ανάγκης για την έρευνα και τον εντοπισμό θυμάτων κάτω από τα χαλάσματα, αλλά και την περίθαλψη των τραυματιών» ανέφερε ο πρόεδρος σε δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν αναφορές για την πρόκληση προβλημάτων σε εγκαταστάσεις παραγωγής, αλλά η BNPB ανακοίνωσε την καταστροφή 150 δημόσιων κτιρίων. Οι περισσότερες βιομηχανικές περιοχές στην Ανατολική Ιάβα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του νησιού.

πηγη: real.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ