Βερολίνο: Στοπ σε εμβολιασμούς με εμβόλιο AstraZeneca – Ανησυχητικά αποτελέσματα ερευνών

«Η πολιτεία του Βερολίνου αναστέλλει τους εμβολιασμούς κορονοϊού με το εμβόλιο από τον κατασκευαστή Astrazeneca για άτομα κάτω των 60 ετών. Η υπουργός υγείας του Βερολίνου Dilek Kalayci (SPD) το ανακοίνωσε την Τρίτη» αναφέρει το Tagesspiegel

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας. Καθώς το Ινστιτούτο Πολ Ερλιχ κατέγραψε 31 περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων στον εγκέφαλο μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με το Reuters, που αποκαλύπτει την είδηση εννιά εξ αυτών κατέληξαν σε θάνατο. Το Ινστιτούτο σημείωσε ότι έχει καταγράψει 31 περιπτώσεις θρόμβων στις εγκεφαλικές φλέβες. Γνωστές ως θρόμβωση εγκεφαλικών φλεβών ή CSVT, όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Με την εξαίρεση δύο περιπτώσεων, όλες οι αναφορές αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 20 με 63 ετών. Οι δύο άντρες ήταν 36 και 57 ετών.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Tagesspiegel οι υγειονομικές Αρχές του Βερολίνου ανέστειλαν το μεσημέρι της Τρίτης (30/3) τους εμβολιασμούς πολιτών κάτω των 60 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Η πολιτεία του Βερολίνου αναστέλλει τους εμβολιασμούς κορονοϊού με το εμβόλιο από τον κατασκευαστή Astrazeneca για άτομα κάτω των 60 ετών. Η υπουργός υγείας του Βερολίνου Dilek Kalayci (SPD) το ανακοίνωσε την Τρίτη» αναφέρει το Tagesspiegel.

Το πρωί, οι κρατικές κλινικές του Βερολίνου είχαν ήδη αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για γυναίκες κάτω των 55 ετών. «Αν και δεν υπήρξαν επιπλοκές στο Charité μετά από εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca. Το νοσοκομείο ενεργεί προφυλακτικά και περιμένει τις τελικές αξιολογήσεις», δήλωσε πηγή του νοσοκομείου. Χιλιάδες υπάλληλοι στα νοσοκομεία Charité και Vivantes έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση Astrazeneca. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των εργαζόμενων των κλινικών είναι γυναίκες, πολλοί εμβολιασμοί είναι πιθανό να ακυρωθούν προς το παρόν. Συνολικά 19.000 εργαζόμενοι εργάζονται στο Charité. Υπάρχουν 17.000 στο Vivantes Group, το οποίο λειτουργεί επίσης γηροκομεία εκτός από τις κλινικές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tagesspiegel, τα δύο τρίτα των εργαζομένων στο Charité έχουν εμβολιαστεί με το 70% εξ αυτών να έχουν λάβει το σκεύασμα της Astrazeneca.

Στο τέλος του 2020 στο Charité και στις κλινικές Vivantes, οι νοσοκόμες και οι γιατροί στους θαλάμους Covid-19 εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Biontech. Τις τελευταίες εβδομάδες, το προσωπικό σε άλλους θαλάμους. Και πιο πρόσφατα κι εκείνοι που ήταν δεν είχαν άμεση επαφή με τους ασθενείς. Όπως το διοικητικό προσωπικό εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Astrazeneca. Σύμφωνα με το Tagesspiegel δεν είναι σαφές εάν όσοι είχαν λάβει προηγουμένως την πρώτη δόση του Astrazeneca θα λάβουν επίσης τη δεύτερη δόση αυτού του παρασκευάσματος.

Την ίδια ώρα, τα αποθέματα των εμβολίων από Biontech και Moderna είναι σημαντικά λιγότερα και η ανησυχία εντείνεται. Στα μέσα Μαρτίου, οι κυβερνήσεις πολλών χωρών σταμάτησαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca. Μετά τον εμβολιασμό, υπάρχει υποψία ότι αναφέρθηκαν περιπτώσεις θρομβώσεων. Είναι αμφιλεγόμενο ωστόσο, εάν τα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται άμεσα με τον εμβολιασμό.

πηγή: ethnos.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ