Εμβολιασμοί: Πως η Ελλάδα είναι στα βήματα του Ισραήλ – Το ποσοστό που δείχνει μείωση θανάτων

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία έρευνας του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ανοσία και τα εμβόλια που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή.

Η έρευνα αναλύει τα δεδομένα από άλλες χώρες και κυρίως από το Ισραήλ για την πορεία των θανάτων από τον κορονοϊό. 

Όπως αναφέρεται, η επίδραση του προγράμματος εμβολιασμού σε κάθε χώρα εξαρτάται εκτός από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και από άλλους παράγοντες όπως το ποσοστό εθνικής κάλυψης του εμβολιασμού.

Το Ισραήλ είναι μια χώρα η οποία σήμερα έχει πλήρως εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά δεδομένα στα χέρια των επιστημόνων προς ανάλυση. 

Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι μετά από ποιο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού βλέπουμε κάμψη των ημερήσιων θανάτων.

Όπως αναφέρει στην χώρα μας μέχρι τις 27/03 είχε εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις το 5% του πληθυσμού έχοντας 3.133 κρούσματα. Με την μια δόση, είχε εμβολιαστεί περίπου το 10% του πληθυσμού. Ο κινητός μέσος όρος των θανάτων των 7 ημερών ήταν αρχικά ανοδικός όπως ακριβώς και στο Ισραήλ. Τις τελευταίες ημέρες δείχνει μια σταθεροποίηση. 

Στο Ισραήλ, το αντίστοιχο ποσοστό 5% των εμβολιασμών είχε επιτευχθεί στις 18 Ιανουαρίου έχοντας 9.970 κρούσματα. Μια εβδομάδα μετά άρχισε η μείωση των θανάτων.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το ισραηλινό υπόδειγμα εξέλιξης της πανδημίας ακολούθησαν και τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν λοιπόν, αναφέρουν, η πανδημία στην χώρα μας ακολουθεί το υπόδειγμα του Ισραήλ, οι θάνατοι θα μειωθούν σε περίπου μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού του 5% στις 27/03 όπως έγινε και στο Ισραήλ. 

Τέλος, αναφέρουν ότι οι θάνατοι σε αυτό το κύμα είναι περίπου 40% λιγότεροι από το κύμα του περασμένου Νοεμβρίου.  

πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ