Σημαντική εξέλιξη: Ο Τζο Μπάιντεν θα μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των «27» της ΕΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη. Ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής, «για να μοιραστούμε τις απόψεις μας για τη μελλοντική συνεργασία μας».

Σαρλ Μισέλ: Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ
«Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Αμερικανό πρόεδρο στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Προσκάλεσα τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετέχει στη συνάντηση προκειμένου να μοιραστεί τις απόψεις του αναφορικά με τη μελλοντική μας συνεργασία» γράφει ο Σαρλ Μισέλ. Που κλείνει λέγοντας: «Καιρός να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική συμμαχία».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος. Στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών αναμένεται να γίνει στρατηγική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, όπως έχει σημειώσει ήδη από τον Φεβρουάριο ο Σαρλ Μισέλ.

Άλλωστε πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ώρες για την έκθεση για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Την οποία κλήθηκε να ετοιμάσει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εν όψει της συνάντησης των «27».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ