Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήPars Scout: Ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή το τεθωρακισμένο όχημα της Τουρκίας

Pars Scout: Ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή το τεθωρακισμένο όχημα της Τουρκίας

Η Τουρκία όπως έχει αποδειχθεί και από τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI), έχει επενδύσει σημαντικά στην εγχώρια αμυντική της βιομηχανία. Και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την μαζική παραγωγή του το νέο στρατιωτικό όχημα Pars Scout.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η τουρκική εταιρεία που είναι αρμόδια για την κατασκευή και την παραγωγή των στρατιωτικών οχημάτων αυτή την στιγμή έχει επικεντρωθεί στους κινητήρες. Ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν εντός χρονοδιαγράμματος για την ανάπτυξη τους.

Ειδικότερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κατασκευάστριας εταιρεία FNSS ανέφερε ότι θα υπάρξουν διάφορες εκδόσεις των τεθωρακισμένων οχημάτων Pars Scout. Είτε ως προς τους τροχούς δηλαδή 6×6  και 8x8x είτε βάσει των επιχειρησιακών αναγκών.

Υπενθυμίζεται ακόμα, ότι έχουν υπογραφεί από το 2019 συμβάσεις με την εν λόγω εταιρεία για την παράδοση των οχημάτων. Τόσο στην στρατιωτική Χωροφυλακή όσο και στην τουρκική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, δηλαδή στον Στρατό Ξηράς. Με τον υπεύθυνο του προγράμματος να κάνει λόγο για 100 οχήματα στην πρώτη παρτίδα.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι φέτος η διαδικασία κατασκευής και πιστοποίησης των κινητήρων θα ολοκληρωθεί. Κι από το 2022 θα ξεκινήσει η παράδοση των Pars Scout στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: Defenseworld , onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ