Αστεροειδής διπλάσιος από τον Πύργο του Άιφελ θα περάσει κοντά από τη Γη στις 21 Μαρτίου

Θα είναι ο μεγαλύτερος που έχει πλησιάσει τον πλανήτη μας μέσα στο 2021

Ένας αστεροειδής με μέγεθος διπλάσιο από τον Πύργο του Άιφελ θα πλησιάσει τη Γη την επόμενη εβδομάδα. Ο 2001 FO32 θα περάσει σε απόσταση δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη, σύμφωνα με τη NASA.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια και έχει διάμετρο 440 έως 680 μέτρα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αστεροειδή που θα πλησιάσει τη Γη μέχρι στιγμής το 2021.

Καθώς ο 2001 FO32 κάνει το ταξίδι του στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος, ο αστεροειδής «παίρνει ταχύτητα όπως ένας skateboarder. Που κυλά από μια κεκλιμένη ράμπα και στη συνέχεια επιβραδύνεται αφότου ξαναγυρίσει στο βαθύ διάστημα», εξήγησε η NASA.

Ο αστεροειδής «δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη Γη», καθώς θα βρίσκεται σε απόσταση δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Μια απόσταση περισσότερες από πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη που έχει η Σελήνη από τη Γη.

Θα βρεθεί στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη στις 21 Μαρτίου. Οι αστρονόμοι θα μπορέσουν να τον δουν χρησιμοποιώντας μεγάλα τηλεσκόπια στο νότιο ημισφαίριο.

Παρά τη μεγάλη του απόσταση, σύμφωνα με τη NASA, θα προσφέρει στους αστρονόμους «μια σπάνια ματιά» του διαστημικού βράχου.

Ο εν λόγω αστεροειδής έχει χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» από το Κέντρο Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων (CNEOS) της NASA Και θα ξαναπλησιάσει τον πλανήτη μας το 2052.

Δεν υπάρχει πάντως καμία απειλή σύγκρουσης με τον πλανήτη μας ούτε τώρα ούτε και στους επόμενους αιώνες, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.

πηγη: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ