Βόμβα από μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους

Σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων προσανατολίζεται η φιλανδική εταιρία Nokia, τα επόμενα δύο χρόνια. Με σκοπό τον περιορισμό των εξόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Αυτή τη στιγμή, η Nokia απασχολεί περίπου 90.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, έχοντας απολύσει χιλιάδες από το 2016. Οπότε και αγόρασε την εταιρεία κατασκευής συσκευών τηλεπικοινωνίας, Alcatel- Lucent.

Η Nokia αποτελούσε κάποτε την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων του κόσμου. Ωστόσο έμεινε πίσω έπειτα από την κυκλοφορία των smartphone με οθόνες αφής και πρόσβαση στο ίντερνετ. Στην οποία υπήρξαν πρωτοπόρες η Apple με τα iPhone της και η Samsung με τα Android.

Έχοντας πουλήσει το κομμάτι της εταιρείας της που ασχολούταν με τα κινητά στην Microsoft. Η Nokia στράφηκε τα τελευταία χρόνια περισσότερο στην κατασκευή άλλου εξοπλισμού τηλεπικοινωνίας.

Τον Νοέμβριο του 2014 και μετά από την συμφωνία με την Microsoft, η Nokia ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χορηγήσει άδεια για σχεδιασμό των προϊόντων και τεχνολογιών για τρίτους κατασκευαστές. Κυρίως για να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας για το εμπορικό σήμα της Nokia στην αγορά των καταναλωτών.

πηγη: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ