Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυρία: «Οργή» Μόσχας για την στρατιωτική βάση που δημιούργησε η Τουρκία στη...

Συρία: «Οργή» Μόσχας για την στρατιωτική βάση που δημιούργησε η Τουρκία στη Ράκκα

Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η Άγκυρα έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στη Συρία και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στην Ράκκα και στον αυτοκινητόδρομο M4, που είναι στρατηγικής σημασίας, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας.

Η μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να εγκαταστήσει την τέταρτη στρατιωτική της βάση στη Συρία, είχε ως αποτέλεσμα το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη χώρα να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία «αδειάζει» σε έντονος ύφος την Άγκυρα για την απόφαση αυτή.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «η ρωσική πλευρά ενοχλείται σε τεράστιο βαθμό από τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και την δημιουργία βάσης σε περιοχή εντός του κυβερνείου της Αλ Ράκα. Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν το μνημόνιο συνεννόησης και υπονομεύουν τις προσπάθειες των δύο μερών στην επίλυση της συριακής σύγκρουσης«.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η τουρκική βάση είναι εξοπλισμένη με σύστημα αεροπορικής άμυνας και βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στο βόρειο τμήμα της πόλης Ράκκα, όπου έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις τόσο του ρωσικού Στρατού όσο και των SDF, όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι.

Είναι συνεπώς, κατανοητό, γιατί η ρωσική πλευρά προχώρησε στην ανακοίνωση, καθώς η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων των αντιμαχόμενων πλευρών είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε κλιμάκωση των συγκρούσεων και των εχθροπραξιών στην περιοχή.

πηγη: onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ