Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκική απάντηση σε πυραυλική επίθεση στη βόρεια Συρία

Τουρκική απάντηση σε πυραυλική επίθεση στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία απάντησε σε μια επίθεση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον περιοχών στη βόρεια Συρία που τελούν υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων.

Κι εκτοξεύτηκαν από ένα αεροδρόμιο που ελέγχει το συριακό καθεστώς, ανακοίνωσε χθες βράδυ το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το αεροδρόμιο Κουβέιρες στο Χαλέπι. Που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, στοχοθέτησαν περιοχές αμάχων, καθώς και χώρους στάθμευσης βυτιοφόρων καυσίμων στις περιοχές Τζαραμπλούς και αλ Μπαμπ στη Συρία. Άμαχοι τραυματίστηκαν»ανέφερε το υπουργείο με ανάρτηση στο twitter.

Η Άγκυρα τόνισε ότι απάντησε στην επίθεση «με πυρά σε καθορισμένους στόχους», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το υπουργείο κοινοποίησε επίσης σε tweet του ένα βίντεο σύντομης διάρκειας που εμφανίζει βυτιοφόρα καυσίμων να φλέγονται.

Οι τουρκικές αρχές επικοινώνησαν με τη Ρωσία για να ζητήσουν τον τερματισμό των «επιθέσων που είχαν στόχο την περιοχή Ασπίδα του Ευφράτη και αμάχους» πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε το 2016 την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», παίρνοντας τον έλεγχο εδαφών άνω των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία.

Η στρατιωτική επιθετική εκστρατεία της Άγκυρας είχε στόχο τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. Η Άγκυρα θεωρεί το YPG ως επέκταση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και ως εκ τούτου το χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική ομάδα.

Η στρατιωτική επιχείρηση επέτρεψε σε Σύρους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Τζαραμπλούς και Αλ Μπαμπ.

Στις αρχές Μαρτίου, μια πυραυλική επίθεση σε διυλιστήρια πετρελαίου κοντά στην Τζαραμπλούς είχε αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς και 24 τραυματίες.

Εγκαταστάσεις πετρελαίου σε τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού που ελέγχονται από την Τουρκία δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, αν και η Μόσχα και η συριακή κυβέρνηση δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για αυτές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Anadolu

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ