Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Aston Martin ετοιμάζει ηλεκτρικά μοντέλα

Η Aston Martin ετοιμάζει ηλεκτρικά μοντέλα

Ο πρόεδρος της Aston Martin επιβεβαίωσε πως το 2025 η βρετανική εταιρεία θα έχει ηλεκτρικό sports car και SUV στη γκάμα της.

Έχοντας πλέον εξασφαλίσει την κατάλληλη οικονομική υποστήριξη χάρη στην εμπλοκή της Mercedes-Benz αλλά και τα σημαντικά κεφάλαια του νέου προέδρου της Lawrence Stroll. Η Aston Martin είναι σε θέση να διαμορφώσει μια αναπτυξιακή πολιτική για τα επόμενα χρόνια.
Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί προβλέπει την επέκταση της γκάμας με την προσθήκη νέων μοντέλων αλλά και νέων εκδόσεων των υφιστάμενων μοντέλων. Μεταξύ των οποίων γνωρίζουμε πως θα είναι και η DBX V12. Ωστόσο πρόσφατο άρθρο των Financial Times, που βασίζεται σε συνέντευξη του Lawrence Stroll, αναφέρει πως ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρίας επιβεβαίωσε την παραγωγή δύο νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Ενός sports car και ενός SUV, μέσα στο 2025. Με βάση τα νέα δεδομένα που έχει φέρει η άμεση εμπλοκή της Mercedes-Benz μετά την απόκτηση του είκοσι τις εκατό των μετοχών της Aston Martin. Εικάζεται πως τα δύο νέα μοντέλα θα δανείζονται την ηλεκτρική τεχνολογία της γερμανικής εταιρίας.



Αυτή η υπόθεση ενισχύεται και από το γεγονός πως η Aston Martin δεν διαθέτει ούτε βρίσκεται σε φάση εξέλιξης κάποιας αποκλειστικά ηλεκτρικής πλατφόρμας αλλά και της σχετικής τεχνολογίας.
Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για σίγουρες πληροφορίες το άρθρο της FT αναφέρει πως Stroll άφησε να εννοηθεί σαφώς ότι το ηλεκτρικό sports car θα βασίζεται στις DB11/Vantage. Ενώ προφανώς το αντίστοιχο SUV θα έχει ως βάση την DBX.


πηγη: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ