Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Γαλλία χαλαρώνει τους περιορισμούς σε ορισμένους διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς - Η...

Η Γαλλία χαλαρώνει τους περιορισμούς σε ορισμένους διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς – Η λίστα με τις επτά χώρες

Ταξιδιώτες από επτά χώρες θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Γαλλία χωρίς περιορισμούς

Η Γαλλία, αύριο Παρασκευή, ξεκινά να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, για τους διεθνείς ταξιδιώτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται όσοι ταξιδεύουν από την Αυστραλία, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν προς και από αυτές τις επτά χώρες δεν θα χρειάζεται πλέον να παρέχουν τεκμήριο, όπου θα αναφέρεται ο «επιτακτικός» λόγος για το ταξίδι τους, όπως μια οικογενειακή ή ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Γάλλος υπουργός Τουρισμού Jean-Baptiste Lemoyne δήλωσε ότι αυτή η χαλάρωση οφείλεται στη βελτίωση της κατάστασης της υγείας σε αυτές τις χώρες.

«Η λίστα περιλαμβάνει τη Βρετανία, επειδή η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου κυκλοφορεί επίσης ευρέως στη Γαλλία», διευκρίνισε μέσω Twitter ο Γάλλος υπουργός.

Όλοι οι άλλοι περιορισμοί, όπως η απαίτηση για αρνητικό τεστ Covid-19 λιγότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι, θα παραμείνουν σε ισχύ, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι αναμένεται να δημοσιευθεί και σχετικό διάταγμα αύριο.

Ο Γάλλος υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι για άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διευρυνθεί ο κατάλογος των νόμιμων ταξιδιωτικών κινήτρων, ιδίως για να ληφθούν υπόψη οι οικογενειακές καταστάσεις.

Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι νέοι νόμιμοι λόγοι για ταξίδια θα περιλαμβάνουν και ζευγάρια παντρεμένα είτε με θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο, όπου το ένα άτομο ζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Άλλοι νόμιμοι λόγοι περιλαμβάνουν οικογένειες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά που έχουν παιδιά στο σχολείο στη Γαλλία, ζευγάρια με παιδιά στο εξωτερικό καθώς και άτομα που επιστρέφουν στην κύρια κατοικία τους, εάν αυτή είναι η Γαλλία.

Το υπουργείο πρόσθεσε δε, ότι εξακολουθεί, ωστόσο, να συνιστά ανεπιφύλακτα τον περιορισμό των διεθνών ταξιδιών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με πληροφορίες του AFP/France24

πηγη: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ