Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα στα βρετανικά ανάκτορα

Το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα στα βρετανικά ανάκτορα

Ο μισθός του αγγίζει τις 180.000 λίρες ετησίως

Ηβασιλική οικογένεια της Βρετανίας βασίζεται σε περισσότερους από 1.000 «υπηρέτες» που εργάζονται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Κάστρο του Ουίνσδορ και στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου, με τις εργασίες τους να περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα ασχολιών -από τη διαχείριση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης μέχρι τη διακόσμηση των χώρων τους κ.α. Υπάρχει, ωστόσο, μία συγκεκριμένη δουλεία η οποία είναι πολύ πιο υψηλά αμειβόμενη συγκριτικά με τις υπόλοιπες.

Αυτό το εισόδημα το λαμβάνει ο «διαχειριστής» του Privy Purse, ενός επιδόματος από τα δημόσια έσοδα για τα ιδιωτικά έξοδα του μονάρχη, το οποίο σύμφωνα με το Insider το 2016 ανερχόταν στα περίπου 48 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Sir Alan Reid, λοιπόν, ο σημερινός φύλακας του Privy Purse, φέρεται να κερδίζει 180.000 λίρες ετησίως (237.675 δολάρια), καθιστώντας τον τον υψηλότερο αμειβόμενο μεταξύ των εργαζομένων της βασιλικής οικογένειας. Ο Reid είναι ουσιαστικά ο ταμίας της βασιλικής οικογένειας, καθώς διαχειρίζεται τα οικονομικά της, ενώ δημοσιεύει, επίσης, μια ετήσια έκθεση για τα βασιλικά δημόσια οικονομικά.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 

Ο δεύτερος υψηλότερος μισθός των υπαλλήληλως της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ανήκει στον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας, τον Sir Christopher Geidt, ο οποίος αγγίζει τις 146.000 λίρες (192.771 δολάρια) ετησίως.

πηγη: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ