Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυναγερμός στην Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου - 9 νεκροί

Συναγερμός στην Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου – 9 νεκροί

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικό ελικόπτερο του Στρατού συνετρίβη, με αποτέλεσμα 9 άτομα να σκοτωθούν, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για 4 τραυματίες.

Όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης στην Τουρκία, το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ περί τις 14:25 το μεσημέρι και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί και τα μέσα έρευνας και διάσωσης, τα οποία εντόπισαν το κατεστραμμένο ελικόπτερο.

To ελικόπτερο απογειώθηκε από την πόλη Tatvan στην ανατολική Τουρκία, περίπου στις 13:55, ωστόσο τα ραντάρ έχασαν το στίγμα και την επαφή με το ελικόπτερο λίγο πριν τις δύο και μισή το μεσημέρι, μετά από τριάντα λεπτά δηλαδή.

Αμέσως δόθηκε εντολή σε εναέρια μέσα, όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αεροσκάφη τύπου CN-235 να σαρώσουν την ευρύτερη περιοχή. Όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, διαπιστώθηκε ότι εννέα άτομα από το πλήρωμα είχαν σκοτωθεί.

Ωστόσο, διασώθηκαν 4 άτομα βαριά τραυματισμένοι, τους οποίους μετέφεραν στο νοσοκομείο, ενώ όπως είναι εύλογο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Με πληροφορίες από: Milliyet

πηγη: onlaert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ