Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι θα συμβεί όταν πεθάνει – Πώς θα ανακοινωθεί, πού θα ταφεί

Η κατάσταση της υγείας του 99χρονου συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο, προκαλεί ανησυχία.

Ηκατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία. Ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, μεταφέρθηκε χθες Δευτέρα σε άλλο νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για ένα προϋπάρχον καρδιολογικό πρόβλημα καθώς και για να λάβει θεραπεία για μια λοίμωξη.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο πρίγκιπας Φίλιππος ενδέχεται να παραμείνει στο νέο νοσοκομείο έως και έξι εβδομάδες.

Ειδικότερα, ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII πριν από δύο εβδομάδες για θεραπεία για μια απροσδιόριστη, μη σχετιζόμενη με την COVID-19, λοίμωξη. Τη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο St Bartholomew’s Hospital για περαιτέρω θεραπεία και παρακολούθηση.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γίνεται 100 τον ερχόμενο Ιούνιο. Γεννήθηκε το 1921 στην Ελλάδα, πριν η οικογένειά του εξοριστεί από τη χώρα όταν ο ίδιος ήταν βρέφος. Ο αρχικός του τίτλος ήταν «πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας», αλλά μετά τον αρραβώνα του με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου χρίστηκε «Δούκας του Εδιμβούργου».

Πριν από λίγα χρόνια, βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο του θανάτου του και σε όλα όσα προβλέπονται. Ειδικότερα, ο βρετανικός Guardian είχε αποκαλύψει το μυστικό σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή αν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, γνωστό ως «Έπεσε η Γέφυρα του Λονδίνου».

Independent αναφερόταν το 2017 σε δημοσίευμά του στο ενδεχόμενο του θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου:

Πώς θα το μάθουμε

Σε περίπτωση που ο Δούκας του Εδιμβούργου φύγει από τη ζωή, αναμένεται η είδηση να επιβεβαιωθεί πρώτα στο BBC.

Αν πεθάνει στη διάρκεια της νύχτας, η ανακοίνωση θα γίνει πιθανότατα στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα.

Η κηδεία

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει επιμείνει ότι δεν θέλει τη «φασαρία» στην κηδεία του. «Η διαδικασία για την απόφαση του πότε μια κρατική κηδεία πρέπει να γίνει για ένα πρόσωπο άλλο από τη βασίλισσα είναι σχετικά ασαφής», αναφέρουν κοινοβουλευτικά έγγραφα του 2013, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια. «Δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία», ξεκαθαρίζουν.

Πιστεύεται ότι η σορός θα παραμείνει στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς, ενώ το κοινό δεν θα μπορεί να την επισκεφτεί και να τη δει. Η κηδεία πιθανότατα θα περιλαμβάνει μόνο την οικογένεια, φίλους και αρχηγούς κρατών της Κοινοπολιτείας.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου θα ταφεί στους κήπους Φρόγκμορ, στο κάστρο του Γουίνδσορ. Εκεί είναι θαμμένη και η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ. Η βασίλισσα Βικτώρια επέλεξε να ταφεί δίπλα στον σύζυγό της που πέθανε 40 χρόνια πριν από εκείνη στις 14 Δεκεμβρίου 1861.

Η περίοδος που θα θρηνήσει η βασίλισσα

Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα θα μπει σε μια περίοδο πένθους, που πιστεύεται ότι διαρκεί 8 ημέρες.

Στη διάρκειά της, θα σταματήσει να εκτελεί τα καθήκοντά της.

Επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα

Μια ακόμη περίοδος πένθους θα συνεχιστεί για 30 ημέρες και στη συνέχεια η βασίλισσα Ελισάβετ θα επιστρέψει στα καθήκοντά της.

πηγη: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ