«ΠΡΆΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΉΡΙΟ» ΜΕΤΑΞΎ ΕΛΛΆΔΑΣ – ΙΣΡΑΉΛ: ΧΩΡΊΣ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ Η ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΏΝ ΣΤΗ ΧΏΡΑ

Συμφωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου για «πράσινο διαβατήριο» στον τουρισμό μεταξύ των δυο χωρών

«Πράσινο διαβατήριο» μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ: Χωρίς καραντίνα η επίσκεψη Ισραηλινών στη χώρα

Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.  

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ισραηλινό ομόλογό του για τον γρήγορο ρυθμό εμβολιασμού στη χώρα, εκφράζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση για την υπογραφή συνεργασίας στον τουρισμό.  

«Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, λέγοντας πως είναι σημαντική και τόνισε ότι «η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης για όλες τις χώρες».  

Αναφερόμενος στο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».  

Νετανιάχου: «Συζητήσαμε για ένα πράσινο διαβατήριο»  

«Επιχειρηματολόγω για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των ορίων της ΕΕ, αλλά επίσης και για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει τουριστικής περιόδου» επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μία δοκιμή και για άλλες τρίτες χώρες».  

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση πως «έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορωνοϊού».  

«Συζητήσαμε για μία συμφωνία περί ενός πράσινου διαβατηρίου. Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα», τόνισε από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ