Τζο Μπάιντεν: «Η δημοκρατία νίκησε» – Η πρώτη ομιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε».  

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική. «Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε.  

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον «επικίνδυνο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας», λόγω της πανδημίας και υποσχέθηκε ταχύτητα στην αντιμετώπιση της ως «ένα έθνος». Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να «χτίσει γέφυρες» αναφέροντας ότι όλη η ψυχή του είναι δοσμένη στο να ενώσει και πάλι τη χώρα. «Κάθε διαφωνία δεν πρέπει να είναι αιτία πολέμου», είπε καλώντας τους πολίτες σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.  

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.   

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η Κάμαλα Χάρις ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ