Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑποχώρησε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο - Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται...

Αποχώρησε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ έτσι ώστε να μεταβεί αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση Άντριους. Eκεί στο Μέριλαντ έχει προγραμματιστεί από τους συνεργάτες του μία σύντομη αποχαιρετιστήρια τελετή.

Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θα παρίστανται στην τελετή ,ωστόσο, οι διοργανωτές ελπίζουν να εξασφαλίσουν πλήθος πολιτών καθώς ο Τραμπ έχει διαμαρτυρηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν για το μέγεθος των συγκεντρώσεών του. Ο Τραμπ θα βρίσκεται στη Φλόριντα την ώρα της ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.https://www.youtube.com/embed/lIOizAIqZtc

Πώς θα γίνει η ορκωμοσία

Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί κατόπιν στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ όπου έχουν εγκατασταθεί σε μία πρωτοβουλία που αποκαλείται “Πεδίο των Σημαιών” 191.000 σημαίες αντί των πολιτών που δεν θα μπορούν να παρευρεθούν στην τελετή λόγω της πανδημίας. Οι σημαίες αντιπροσωπεύουν τον κόσμο, αλλά και τις Πολιτείες και τις επικράτειες. Επίσης, θα υπάρξουν 56 “πυλώνες φωτός” προς τιμήν όλων των κρατών και εδαφών. Αντί των χιλιάδων πολιτών, φέτος στην τελετή θα παρευρεθούν περίπου 1.000 καλεσμένοι.

Παρόντες θα είναι οι πρώην πρόεδροι, Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, Μπιλ Κλίντον με τις συζύγους τους, ενώ ο Τζίμι Κάρτερ, ο γηραιότερος εν ζωή πρόεδρος των ΗΠΑ θα απευθύνει τις ευχές του μέσω μηνύματος, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί. Αυτή, μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που θα απουσιάζει από τελετή ορκωμοσίας, από το 1977 που ορκίστηκε ο ίδιος. Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα απουσιάζει, παρών θα είναι ο αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς. Παράλληλα, θα διεξαχθούν συναυλίες αλλά και παρελάσεις ως φόρος τιμής σε στρατιώτες, σε θύματα του κορονοϊού, της εσωτερικής τρομοκρατίας και βίας στη χώρα.


πηγή: tempo24.news

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ