Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΆγνωστος πίνακας του Ελ Γκρέκο βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή - Ανεκτίμητη η...

Άγνωστος πίνακας του Ελ Γκρέκο βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή – Ανεκτίμητη η αξία του

Ένας μικρών διαστάσεων πίνακας που ανήκει σε ιδιώτη συλλέκτη και απεικονίζει τον Ιησού με το αγκάθινο στεφάνι να φέρει τον σταυρό αποδόθηκε στον κορυφαίο ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, ο οποίος έχει μείνει γνωστός με το ισπανικό προσωνύμιο «Ελ Γκρέκο».

H αυθεντικότητα του έργου, o οποίος που παρουσιάζει ομοιότητες με τον πίνακα «Ο Χριστός φέρων τον Σταυρόν» (1580), πιστοποιήθηκε έπειτα από εκτεταμένη ανάλυση και έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Center d’Art d’Època Moderna (CAEM) του Πανεπιστημίου της Λιέιδα στην Καταλονία.  https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fartnewsmag%2Fposts%2F10157436359795689&width=500&show_text=true&height=506&appId 

Ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και διευθυντής του CAEM, δρ. Σίμο Κομπάνι συνεργάστηκε με την Κάρμεν Γκαρίδο, ιδρύτρια και διευθύντρια του Τμήματος Τεκμηρίωσης του Μουσείου του Πράδο, καθώς και την ερευνήτρια Μαριόνα Ναβάρο.

Όπως δήλωσε στην El Pais «χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια συναρπαστικής εργασίας, μελετών και αναλύσεων. Για μας είναι μεγάλη είδηση και ένας φόρος τιμής στην Κάρμεν, η οποία απεβίωσε ξαφνικά στις 8 Δεκεμβρίου».

πηγη protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ