Ο Iταλός υπουργός Παιδείας θα ζητήσει να απαγορευθούν τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

0
11
«Η Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα υιοθετήσει ή όχι την πρόταση, τα κράτη θα τη συζητήσουν και οι υπουργοί Παιδείας των χωρών της ΕΕ μπορεί να την εγκρίνουν», ανέφερε ο Τζουζέπε Βαλντιτάρα.
Κινητά σχολεία

«Η Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα υιοθετήσει ή όχι την πρόταση, τα κράτη θα τη συζητήσουν και οι υπουργοί Παιδείας των χωρών της ΕΕ μπορεί να την εγκρίνουν», ανέφερε ο Τζουζέπε Βαλντιτάρα

Ο Iταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα ζητήσει να απαγορευθεί σε όλη την ΕΕ η χρήση κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία στοιχειώδους εκπαίδευσης.

«Στις 12 Μαΐου θα επισημοποιήσω το αίτημα για να υπάρξει σύσταση για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία στις χώρες της ΕΕ μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 14 ετών», δήλωσε ο Βαλντιτάρα στο ραδιοσταθμό RAI Radio 1.

«Η Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα υιοθετήσει ή όχι την πρόταση, τα κράτη θα τη συζητήσουν και οι υπουργοί Παιδείας των χωρών της ΕΕ μπορεί να την εγκρίνουν. Η πολωνική προεδρία έχει ήδη υποστηρίξει την πρωτοβουλία και η Σουηδία έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να τη στηρίξει. Στη συνέχεια μπορεί να προκύψει το ζήτημα της επέκτασης της απαγόρευσης στα λύκεια. Είναι μια ανοιχτή συζήτηση», πρόσθεσε ο Iταλός υπουργός Παιδείας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr